Lütfen bekleyin..



Tek delikten kapalı safra kesesi ve apandisit ameliyatı

12 Mart 2016, 23:53 - Okunma: 3438

Medical Park Batman Hastanesi'nde 22 yaşındaki Gülistan Karakoç isimli genç bayan hastaya Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tahir Atun tarafından sadece göbekten girilerek aynı anda önce iltihaplı safra kesesi, hemen ardından apandisit ameliyatı yapıldı.

Medical Park Batman Hastanesinde acil servise şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma ve kilo kaybı şikayetleri ile başvuran 22 yaşındaki Gülistan Karakoç isimli genç bayan hastaya Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tahir Atun tarafından sadece göbekten girilerek aynı anda önce iltihaplı safra kesesi, hemen ardından apandisit ameliyatı yapıldı. 

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Tahir Atun, hastanın 2 aydan beri devam eden karın ağrılarının olduğunu, bu ağrıların son 3 günde giderek arttığını ve dayanılmaz hale geldiğini, bunun üzerine acil servise başvurduğunu ifade etti. Safra kesesindeki yaklaşık 2 cm’lik taşın iltihaba sebebiyet verdiğini, bu iltihabın ilerleyerek hastanın iştahını da kapattığını ve 2 ay içinde yaklaşık 12 kg kilo kaybına da sebep olduğunu anlatan Op. Dr. Tahir Atun, vücud direnci düşen hastada 2 gün önce başlayan ve giderek ilerleyen (gangrenli) apandisitin de gelişmiş olduğunu ifade etti. Hem apandisit hem de safra kesesi iltihabının aynı anda nadiren görüldüğüne değinen Op. Dr. Tahir Atun: “Hastada taşlı safra kesesi iltihabının yanı sıra gangrenleşmiş apandisitin de bulunması çok nadir rastladığımız bir olay. Ancak maalesef bizim hastamızda 2 ay önce başlayan safra kesesi iltihabı ve 2 gün önce de bu olaya eklenen apandisit tablosu mevcuttu. Kısa bir değerlendirme sonrası hastamızı acil ameliyata aldık ve sadece göbek deliğinden girerek önce iltihaplı safra kesesini, hemen ardından aynı seansta gangrenli apandisitini de aldık” dedi.

Daha önce tek delikten safra kesesi yada apandisit ameliyatını sayısız kez gerçekleştirdiklerini ifade eden Op. Dr. Tahir Atun, “Aynı anda hem apandisit hem de safra kesesi ameliyatını sadece göbek deliğinden girerek ilk kez gerçekleştirdik. Sanırım ülke çapında da bir ilk olma özelliğinde bu ameliyatımız. Amacımız bölge halkımıza cerrahi sağlık hizmetinin en iyisini vermek ve ülke çapında nice ilk’leri yaşatmaktır. Halkımız bütün bu güzellikleri fazlasıyla hak ediyor” dedi.

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=