Lütfen bekleyin..



MÜSİAD'tan Özgür Gündem'e kınama

13 Mart 2016, 21:45 - Okunma: 2146

MÜSİAD Batman Şubesi, Özgür Gündem Gazetesi'nin yayımlamış olduğu Peygamberimizin hadisine hakaret içeren karikatürü kınadı.

PKK ve HDP’nin çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi'nin yayınladığı Peygamberimizin hadisini hicv eden karikatürle ilgili tepki gösteren MÜSİAD Batman Şubesi, yazılı bir açıklama yaparak, söz konusu hakareti asla kabul etmeyeceklerini, bu nedenle Halil İncesu ve yayın organı olan Özgür Gündem Gazetesi'ni kınadıklarını söyledi.

İslam’a ve kutsal değerlerlere her geçen gün saldırıların yapıldığı belirtilen açıklamada, "Çoğunluğu Müslüman olan bir toplumun içerisinde, Peygamber Efendimiz'in (sav) hadisiyle alay eden ve aynı zamanda kadınlarımızı ve anaları aşağılayan art niyetli, nezaketten uzak saygı ve terbiye sınırlarını aşmış olan Halil İncesu ve yayın organı olan Özgür Gündem'i kınıyoruz." denildi.

Basın özgürlüğü ile izah edilmesi imkânsız bu ve benzeri olayların kasıtlı olarak yayınlandığına dikkat çekilen açıklamada, "Özellikle bölgemizin içinde bulunduğu durum dikkate alındığında tehlikeli bir oyunun parçası olan bu hareket daha da büyük bir anlam kazanmaktadır. Toplumu yıpratıp gergin bir ortam hedefleyen bu tip çıkışlara asla taviz vermeyeceğimizi ifade etmek isteriz. Bu art niyetli kesimleri içinde yaşadıkları toplumun hassasiyetlerine saygılı olmaya davet ediyoruz. İslami hassasiyetlerimizi hiçe sayan bu art niyetli kesimler yapmış oldukları bu büyük hatadan bir an önce dönmeli ve çıkıp özür dilemelidir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=