Lütfen bekleyin..



Batman'da sera organize tarım bölgesi için kritik ziyaret

10 Aralık 2025, 13:38 - Okunma: 23

Batman'da hayata geçirilmesi planlanan 1100 dekarlık Tarıma Dayalı Sera Organize Sanayi Bölgesi için yürütülen hazırlık çalışmaları kapsamında önemli bir ziyaret gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Strateji ve Bütçe Uzmanı Gözde Dalkıran ile CW Enerji Isı Pompası Genel Müdürü Halil Şevik, proje sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Vali Ekrem Canalp’i makamında ziyaret etti.

Görüşmede, seracılıkta verimliliği artırmayı hedefleyen Sera Organize Tarım Bölgesi’nin teknik ihtiyaçları, enerji altyapısı ve planlanan üretim modeli üzerine detaylı istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda özellikle bölgede düşünülmekte olan GES, ısı pompası ve doğal gaz entegreli hibrit enerji sistemi değerlendirildi. Bu sistemlerin, sera işletmelerinin enerji maliyetlerini düşürme ve üretim güvenliğini artırma potansiyeli üzerinde duruldu.

Ayrıca, Batman’ın tarımsal üretim kapasitesinin artırılması amacıyla planlanan 23 bin dönümlük gelişim alanı da gündeme alındı. Bu alanın, Sera Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte ele alınarak ilin tarım ve gıda üretiminde daha güçlü bir yapıya kavuşması için izlenecek yol haritası görüşüldü.

Vali Canalp, projenin tamamlanmasının bölge ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek, seraların faaliyete geçmesiyle istihdamda artış yaşanacağını ifade etti.

Batman Valiliği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen çalışmaların devam ettiği, projenin hayata geçirilmesiyle hem üreticilere hem de yatırımcılara yeni imkanlar sunulacağı belirtildi.

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde kültür mantarı hasadı başladı. Hazirana kadar..
Buğday ekimine başlayan çiftçiler, yağışların yetersizliği ve yükselen gird..
Batman'da pamuk veriminin çevre illere göre yüzde 50 daha yüksek olduğu..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri, öğrencilerin s..
Batman'ın Sason ilçesinde, Halkis ve Mereto Dağları'nda üretilen do..
Tartışmalara konu olan Katı Atık Aktarma İstasyonu, bölge halkının tepkisin..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=