Lütfen bekleyin..



“Halepçe zalimlerin safında yer almamanın bedeliydi”

16 Mart 2016, 13:57 - Okunma: 2398

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı yayımladığı yazılı bir açıklama ile yıldönümünde Halepçe Katliamını bir kez daha nefretle hatırlandığını ve bu katliamı yapanları, yaptıranları lanetlediklerini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı Halepçe Katliamı yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

İl Başkanı Mehmet Emin Doğru adına yayımlanan açıklamada, katliamın yıldönümünde Halepçe Katliamını bir kez daha nefretle hatırlandığı belirtilerek, “Bu katliamı yapanları, yaptıranları lanetliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

“Bugün bölgemizde yaşananlar ise maalesef tarihin acı bir tekrarıdır”

İslam coğrafyasında son bir asırdır sayısız katliamların işlendiğini belirten Doğru, işlenen bu katliamlarından belki de en büyüklerinden birinin de Müslüman Kürtlere karşı zalim Saddam’ın eliyle işlenen Enfal operasyonları ve Halepçe Katliamı olduğunu söyledi.

Doğru, “Batı ve onların yerli işbirlikçileri bugün coğrafyamızda uyguladıkları politikanın benzerini Halepçe’deki Müslümanlara karşı da uyguladı. Batıl emellerine teslim olmayan halkları çeşitli entrikalarla ve katliamlarla yerli işbirlikçilerini kullanarak dize getirmek istemişlerdi. Bugün bölgemizde yaşananlar ise maalesef tarihin acı bir tekrarıdır.” dedi.

Halepçe zalimlerin safında yer almamanın bedeliydi

Halepçe’de işlenen katliamın arkasında ABD’nin olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Doğru, Büyük Şeytan Amerika’nın desteklediği Baasçı Saddam’ın Müslüman Kürtleri Halepçe’de kimyasal bombalarla katliamlardan geçirerek, tarihin kara listesine ismini yazdırdığını söyledi.

Doğru, “Tarihler 16 Mart 1988’i gösterdiğinde Halepçe’de kadın-erkek, yaşlı-genç ve çocuk binlerce Müslüman Kürt, hardal gazıyla katledildi. Dünya tarihine kara bir gün olarak geçen 16 Mart günü, zalimlerin safında yer almamanın bedelini ödeyen Müslüman halkların uğradığı katliam ne ilk ne de sonuncu oldu. Bunun gibi nice vahşet örnekleri, bu coğrafyanın insanına yaşatıldı ve yaşatılmaya devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar söz konusu olduğunda batıkör, sağır ve dilsiz oluyor”

İslam Coğrafyasında tarihin şahitlik ettiği en büyük katliamlardan biri olan Halepçe karşısında İslam Ümmetinin sessizliği ve vurdumduymazlığına da değinen Doğru,  insan hakları savunucusu olduklarını söyleyenlerin de bu durum karşısında ki tavrının ibretlik olduğunu sözlerine ekledi.

Müslümanlar söz konusu olduğunda emperyalist batı ve onun güdümünde olan tüm kurumların yaşanan acılara karşı kör, sağır ve dilsiz olduğuna dikkat çeken Doğru sözlerine şöyle devam etti:

“Halepçe’ deki Mazlum Müslüman Kürtlerin ahı Allah’ın yardımıyla zalim Baas iktidarın son bulmasına sebep olmuştur.  Halepçe, Roboski, Susa ve 6-8 Ekim vahşetleri zalimlerin alınlarında silinmez bir kara leke olarak kalacaktır. Katliamının yıldönümünde katledilenleri tekrardan rahmetle anıyor,  zalimleri Kahhar olan Allah’a havale ediyoruz. Halepçe’yi unutmadık ve unutmayacağız.”

“halepce-zalimlerin-safinda-yer-almamanin-bedeliydi”.jpg

“halepce-zalimlerin-safinda-yer-almamanin-bedeliydi”-001.jpg

 

Basın açıklaması metni

Halepçe katliamının 28. Yıldönümüyle ilgili mesaj

''Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Şüphesiz ki Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.' -İbrahim suresinin 42-

“Yeryüzünde gezin dolaşın yalanlayıcıların akıbetini görün.” -Ali İmran:137-

İslam coğrafyası, özellikle Ortadoğu,  son asırda sayısız katliamlara maruz kalmıştır. Bunların en büyüklerinden biri Müslüman Kürtlere karşı dönemin ABD ve batı uşağı Saddam Hüseyin tarafından gerçekleştirilen Halepçe Katliamıdır. Batı ve onların yerli işbirlikçileri bugün coğrafyamızda uyguladıkları politikanın benzerini Halepçe’deki Müslümanlara karşı da uyguladı. Batıl emellerine teslim olmayan halkları çeşitli entrikalarla ve katliamlarla yerli işbirlikçilerini kullanarak dize getirmek istemişlerdir. Bugün bölgemizde yaşananlar tarihin acı bir tekrarıdır.

Derin dünya devletinin başını çeken  Büyük Şeytan Amerika’nın desteklediği Baasçı Saddam Hüseyin rejimi, Müslüman Kürtleri Halepçe’de kimyasal bombalarla katliamlardan geçirerek, tarihin kara listesine ismini yazdırdı. Tarihler 16 Mart 1988’i gösterdiğinde Halepçe’de kadın-erkek, yaşlı-genç ve çocuk binlerce Müslüman Kürt, hardal gazıyla katledildi. Dünya tarihine kara bir gün olarak geçen 16 Mart  günü, zalimlerle olmamanın bedelini ödeyen Müslüman halkların uğradığı katliam, ne ilk ne de sonuncu oldu. Bunun gibi nice vahşet örnekleri, bu coğrafyanın insanına yaşatıldı ve yaşatılmaya devam etmektedir.

İslam Coğrafyasında tarihin şahitlik ettiği en büyük katliamlardan biri olan Halepçe, İslam Ümmetinin sessizliği ve vurdumduymazlığı başta olmak  üzere, insan hakları savunucusu  olduklarını söyleyip de Müslümanlar söz konusu olunca kör ve sağır  kalan, yerine göre destek çıkan batının bu tavrıMustazaf halkımızın acılarının katlanmasına sebep olmuştur.

Halepçe’ deki Mazlum Müslüman Kürtlerin ahı Allah’ın yardımıyla zalimBaas iktidarın son bulmasına sebep olmuştur.  Halepçe, Roboski, Susa ve 6-8 Ekim zalimlerin alınlarında silinmez bir kara leke olarak kalacaktır. Katliamının yıldönümünde katledilenleri tekrardan rahmetle anar zalimleri Kahhar olan Allah’a havale ediyoruz. Halepçe’yi unutmadık ve unutmayacağız.

 

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..
"Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Peygamber Sev..
Batman'da düğünlerini yapan, Oslun ve İrtem aileleri, Gazze'de yaşa..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=