Lütfen bekleyin..



Üniversitiye yeni bölümler müjdesi!

18 Mart 2016, 13:52 - Okunma: 2879

Batman Milletvekili Hamidi, YÖK'ün Batman Üniversitesi'ne Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü ve tezli yüksek lisans programı ile İktisat Tezli Yüksek Lisans programı açılması tarafından uygun gördüğünü açıkladı.

Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı kurularak, bu anabilim dalında tezli yüksek lisans programı ile İktisat Anabilim Dalı bünyesinde İktisat Tezli Yüksek Lisans Programı açılması YÖK tarafından uygun görüldüğünü açıkladı.

btu’ye-yeni-bolumler-mujdesi!.jpg

Hamidi yaptığı açıklamada, “Batman İlimizi her geçen gün hemen her alanda daha ileri noktalara taşımak üzere mütemadiyen bir gayret içerisindeyiz. Dolayısıyla İlimiz için büyük öneme sahip olan Batman Üniversitesi’nin ışık saçan seçkin üniversiteler arasında hak ettiği yeri almasına dönük te gayret göstermekteyiz. Gerçek bilgiye kaynaklık etmek suretiyle ilerlemenin lokomotifi olan Üniversitemizin, daha geniş bilim dalları muhtevasına sahip olması için YÖK nezdinde girişimlerde bulunduk. Daha önce olumsuz yaklaşılmasına rağmen, yapmış olduğumuz girişimler ve görüşmeler neticesinde, Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı kurularak, bu anabilim dalında tezli yüksek lisans programı ile İktisat Anabilim Dalı bünyesinde İktisat Tezli Yüksek Lisans Programı açılması YÖK tarafından uygun görülmüştür.” dedi.

Hamidi YÖK Başkanı Saraç’a teşekkür ederek, “Bu vesileyle, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitemizin kapasitesini daha da artıracak olan bu yeni programların ilimize hayırlı olmasını diliyorum.Değerli öğretim elemanlarımıza ve sevgili öğrencilerimize üstün başarılar temenni ediyorum. Üniversitemizin her zaman yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. İnşallah bundan sonraki süreçte ise Batman Üniversitemize yeni bölümler ve özellikle Tıp Fakültesi kazandırmayı umuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailenin korunmasına yönelik aylık eğitimler veren İdeal Eğitim Vakfı (İDEV)..
İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürünün, öğrencisinin silahlı saldı..
Batman'da bir öğretmenin görevi başındayken bir öğrenci velisi tarafınd..
Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl gerçekleştirdiği "Genç Nida Ku..
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=