Lütfen bekleyin..



‘Sertifikalı yoğun bakım hemşireliği’ eğitimine başlandı

04 Nisan 2016, 14:57 - Okunma: 3616

Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde 'Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama' eğitimlerine başlandı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı tarafından Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne verilmiş olan yetki belgesi doğrultusundaki; “Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama” eğitimlerine başlandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ülkenin birçok merkezlerinden başvurunun yapıldığı eğitimin Bölge Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirileceği belirtildi. 3 hafta sürecek olan eğitimlerde başarı gösterenlere sertifika verileceği bildirildi.

Sorun çözme becerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır

Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi almak için yapılan başvurunun, standartlar doğrultusunda incelendikten sonra “Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Uygulama Yetkisi” almaya hak kazandıklarını söyleyen Genel Sekreter Dr. Hakan Pamukçu, söz konusu yetki belgesinin önemine ilişkin şöyle dedi; “Verilen Yetki Belgesi doğrultusunda Ülke genelinde başvuruda bulunan hemşirelere yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitimlerine başladık. Yoğun Bakım Hemşireliği eğitimi ile koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan, hasta ve aileleri ile terapötik iletişim kuran, sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere, yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğe sahip sorun çözme becerisi gelişmiş yoğun bakım hemşirelerinin yetiştirilmesinin amaçlanmaktadır. Bu kapsamda uzman ekip tarafından verilecek olan eğitimlerin sonunda başarı gösterenlere sertifika verilecektir.”

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da acil durumlara hızlı ve etkin müdahaleyi sağlamak amacıyla &q..
Batman Eczacılar Odası Başkanı Veysi Kutlay, ilaç fiyat politikalarının piy..
Batman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 19 Mayıs Sağlıklı Hayat Merkezi uzmanlar..
Batman İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetl..
Batman'da 6 yaşındaki Elif'e tek seansta dudak bağı ameliyatı ve di..
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), her yıl özellikle sonbahar ve kış aylarında m..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=