Lütfen bekleyin..



“Zulme karşı ayağa kalk, Kardeşine sahip çık”

12 Haziran 2015, 14:13 - Okunma: 2304

Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran’ın katledilmesiyle ilgili açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti, Türkiye’deki tüm İslami camia, cemaat ve STK’lara,“Zulme karşı ayağa kalk. Kardeşine sahip çık” adıyla kitlesel basın açıklamaları yapma çağrısında bulundu.

Mustazafalar Cemiyeti Genel Merkezi, Diyarbakır’da düzenlenen silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran suikastı ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Karanlığın askerleri zannetmesinler ki kardeşlerimizi katletmelerini unutacağız. Ne dünkü ne de bugünkü zulüm ve katliamları unutmadık unutmayacağız. Ve kim ne yaparsa, ne ekerse onu da biçeceğini hatırlatırız.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca Türkiye’deki tüm İslami camia, cemaat ve STK’lar, “Zulme karşı ayağa kalk. Kardeşine sahip çık” adıyla kitlesel basın açıklamaları yapmaya davet edildi.

"Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah'ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler." Ali İmran Suresinin 169 ve 170’inci ayetleriyle başlanan açıklamada, Kürdistan coğrafyasının bir civanmerdini, yiğidini, şahadet aşığı ve bir muallimini daha Allah’a takdim ettiği ifade edildi.

“Aytaç Baranbinlerce çocuğun Kur’an muallimi olan bizim nazik civanımızdı”

Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran’ın, zalimler tarafından kurulan karanlık pusuyla uğradığı silahlı saldırıda, aziz kanının toprağa döküldüğü ve ilahi dergâha şehadet şerbetini içerek çıktığı belirtilen açıklama şöyle devam etti: “Hiç şüphesiz bizler için şehadet kayıp değil bilakis, toprağa dökülen her damla kan İslami davayı bereketlendiren, çorak gönüllerehayat veren bir nefestir. Bizler Allah’tan gelenlere iman etmiş, Onun bizim hakkımızdaki takdirine tamamen boyun eğmiş olanlardanız. Şehadet şerbetinden kana kana içen Aytaç Baran, biz dava arkadaşları ve onu tanıyan yediden yetmişe, kadınından erkeğine herkes için sadece bir kardeş değildi. O, Kur’an halkalarına küçüklükten itibaren katılan bir muvahhit ve binlerce çocuğun Kur’an muallimi olan bizim nazik civanımızdı.”

“Varoşların, fakirlerin, gariplerin ve yetimlerin elinden tutan fakirlerin dostu”

Aytaç Baran’ın, İslami davanın saflarında yaptığı hizmetlerden dolayı işkencelerden geçirildiği, yıllarca zindanlarda kalmış, 34 yıllık hayatını Allah’a adamış bir mücahit olduğu ifadelerine yer verilen açıklama şu ifadeler ile devam etti: “Diyarbakır’ın varoşlarında hayata tutunmaya çalışan fakirlerin, gariplerin ve yetimlerin elinden tutan; sofralarına ekmek, gönüllerine sevgi taşıyan fakir ve guraba dostuydu. Hz. Muhammed (sav)'in sünneti senniyesini kendisine örnek edinen, Peygamber aşığı bir mümindi.”

Açıklamada, Baran'ın, yaptığı hizmetlerden dolayı işkencelerde Bilal, zindanlarda Yusuf, zalimlerin tehditleri karşısında Hüseyin olup direndiği ve en nihayetinde ölümlerin en güzeli olan şahadet tacını takarak Rabbine kavuştuğu ve vuslatla son bulduğu ifadelerine yer verildi.

“Zalimler akıttıkları kanımızdan oluşan deryada, muhakkak boğulacaklardır”

İslami davanın, Habil’den bu yana şehitler verdiği ifade edilen açıklama, “Tüm dünyada her gün, hatta her saat bir kardeşimiz şehit olmaktadır. Bu şehitler kervanına halka halka katılmak bizler için de büyük bir kıvançtır. Bizler için şehadet Rabbimize şükrümüzün en büyük ifadesiyken zalimler de şunu bilsinler ki, yaptıkları katliamlarla asla amaçladıkları hedeflere ulaşamayacaklardır. Kurmuş oldukları tuzakları Allah başlarına geçirecek, hesaplarını tersyüz edecektir. Akıttıkları kanımızdan oluşan deryada, muhakkak ama muhakkak boğulacaklardır.” denildi.

“Zulüm ve katliamları unutmayacağız”

Zulüm ve katliamları unutmayacakları ifadeleri ile devam eden açıklama, “Karanlığın askerleri zannetmesinler ki, kardeşlerimizi katletmelerini unutacağız. Ne dünkü ne de bugünkü zulüm ve katliamları unutmadık unutmayacağız. Ve kim ne yaparsa, ne ekerse onu da biçeceğini hatırlatırız. Bizler avuçlarımızdaki kanımızla Allah’ın huzuruna çıkacakken sizler kara bir yüzle cehennemle yüzleşeceksiniz. Bizler şehadetle kazandığımıza iman ettiğimiz gibi sizlerin de kaybedenlerden olacağınıza da iman etmişiz.

Evet, davamızın lalesi, Yusuf yüzlü Aytaç kardeşimizi aramızdan kopardılar. Fakat şu bilinmeli ki bahçemizde boy vermiş nice Aytaçlar vardır. Onun şimdi şehadet bahçesinde, diğer şehitlerle beraber boy verdiğine inanmaktayız. Kardeşimizin şehadetini bir kez daha tebrik eder, başta ailesi olmak üzere tüm camiamıza ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederiz.” ifadeleriyle sürdü.

“Zulme karşı ayağa kalk, Kardeşine sahip çık”

Açıklamanın sonunda, tüm İslami camia, cemaat ve STK’lara da çağrıda bulunularak, "Bu münasebetle, Türkiye’deki tüm İslami camia, cemaat ve STK’ları “Zulme karşı ayağa kalk. Kardeşine sahip çık” adıyla kitlesel basın açıklamaları yapmaya çağırıyoruz. Zalimlere pervası olmayanlar tüm kardeşlerimizi, bu çağrımıza icabet etmeye davet ediyoruz.” denildi. (İLKHA)

Etiketler : aytaç baran, mustazaflar
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=