Lütfen bekleyin..



Ahmet Taşgetiren “Allah’a Bağlı Bir Hayat” konulu konferans verdi

09 Nisan 2016, 17:31 - Okunma: 3010

Kutlu doğum haftası çerçevesinde Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren Batman’da “Allah’a Bağlı Bir Hayat” konulu konferans verdi.

“Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle Batman İl Müftülüğü, Batman İlim Yayma Cemiyeti ve Selahaddin Eyyübi Derneği’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren tarafından“Allah’a Bağlı Bir Hayat” konulu konferans programı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Turgut Erhan yaptı. Erhan, Kutlu Doğum Haftası teması üzerine yaptığı konuşmasında,  “Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından beri Hz. Peygamber (s.a.s.)’in çağlar üstü örnekliğini ve Rahmet yüklü mesajını tüm insanlıkla buluşturmak için “Kutlu Doğum Haftası” adı altında birçok etkinlikler gerçekleştirmektedir. Bu yılda 09 – 20 Nisan 2016 tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası idrak edilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Kutlu Doğum Haftasının ana temasını “ Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” olarak belirlemiştir. Allah’a hamd, 1445.Yıldönümü münasebetiyle şeref yad olduğumuz O’nun Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (sav)’ ya Kutlu Doğumunda salat-u selam olsun.” dedi.

Daha sonra programda söz alan Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, “Allah’a Bağlı Bir Hayat” konulu konferans verdi.

Taşgetiren,“Allah’a bağlı bir hayat”ın gerçekleştirilmesinde problem nerede çıkıyor? Problemin özü, hayat alakaları içinde zihnimizin dağılmasında, “gaflet”e düşmekte, varoluşun hikmetinden kopmakta toplanıyor. İnsan Rabbini unutuyor. O’nun her an, kendisi ile beraber olduğunu, insana şah damarından yakın olduğunu, her şeyin O’nun murakabesi altında bulunduğunu, O’nun bilgisi dışında bir yaprağın bile kımıldamayacağını unutuyor. Bu dünya hayatının, Allah tarafından tayin edilmiş bir imtihan alanı olduğunu unutuyor. Allah ile buluşulacak günü unutuyor. Bu hayatın hesabının, Allah’ın huzurunda verileceğini unutuyor.” dedi. 

Takva konusuna değinen Taşgetiren, “Hazreti Ömer’in ‘Takva nedir?’ sorusuna Übey bin Ka’b ne cevap vermişti?  ‘Dikenli bir yolda, nasıl eteklerini toplar ve diken batmasın diye ayağını yola seçe seçe basarsan, işte o takvadır.’ Takva neden vardır? Neden İslam’da en önemli mümin kalitesinin ifadesidir? Çünkü takva, müminin Allah’a bağlılık çerçevesidir. Allah’ın hoşnutluğunu kaybetme korkusu, endişesidir.” şeklinde konuştu. 

Takvalı bir hayatın Allah’a bağlılık bilinci ile dipdiri olan bir hayat olduğuna işaret eden Taşgetiren şöyle devam etti: “Takvalı bir hayat, Allah’a bağlılık bilinci dipdiri olan bir hayattır. Allah’a bağlılıkta bir sınırı aştın, bil ki, ayağına acısını taa yüreğinde hissedeceğin bir diken battı. Kalbin yaralandı. Acısını yüreğinde hissedersin,  çünkü yüreğin,  Allah’ a bağlılık şuuru ile donatılmıştır ve o diken batması o şuura saplanmıştır. Onun için müminin kalbi, ‘Nerede olursan ol, Allah seninle beraberdir’ idrakine doymuştur ve oradan tüm uzuvlara, böyle bir şuur yüklemesi yapılmaktadır.”

Taşgetiren devamla, “Allah’a bağlı bir hayatın hedefi, mümine, hayatını bir süzgeçten geçirme vazifesi yükler. Hayatın hangi alanı Allah’a bağlılık idrakindedir, tutarlılığındadır, neresinde aşınmalar vuku bulmuştur, nerede bağlılık idraki yerini, başıboşluğa bırakmıştır, nerede, Allah’tan başka kudretlerin belirleyici rolleri devreye girmiştir, bütün bunlar, bir tür MR hassasiyetinde tespit edilmelidir. Rabbin huzuruna, her kesin kendi hayat defterinin “Allah’a bağlılığını ispat derdine düştüğü büyük muhasebe meydanına, böyle yaralı, savunulması güç, meşruiyetini destekleyecek hiçbir varlığın bulunmadığı bir hayat defteri ile gitmemeye özen gösterilmelidir. Rabbimiz bu zorlu gayrette yardımı bizlerden esirgemesin, bizi yolda koymasın. Amin.” şeklinde konuştu.

Program İl Müftüsü Turgut Erhan’ın Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren’e plaket takdimi ile son buldu.

ahmet-tasgetiren-batman’da-“allah’a-bagli-bir-hayat”-konulu-konferans-verdi.jpg

ahmet-tasgetiren-batman’da-“allah’a-bagli-bir-hayat”-konulu-konferans-verdi-001.jpg

ahmet-tasgetiren-batman’da-“allah’a-bagli-bir-hayat”-konulu-konferans-verdi-002.jpg

ahmet-tasgetiren-batman’da-“allah’a-bagli-bir-hayat”-konulu-konferans-verdi-003.jpg

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..
"Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Peygamber Sev..
Batman'da düğünlerini yapan, Oslun ve İrtem aileleri, Gazze'de yaşa..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=