Lütfen bekleyin..



“Tevhid ve Vahdet -Gelin Birlik Olalım” konferansı

10 Nisan 2016, 17:45 - Okunma: 2764

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, “Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım” konferansında Tevhid ve Vahdet kavramlarına vurgu yaptı.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER)'in ev sahipliği yaptığı programda “Tevhid ve Vahdet – Gelin Birlik Olalım” konulu konferans verdi.

DİN-BİR-DER Batman Şubesi tarafından Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlediği program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif’in okunması ile başladı.

Ardından İl Müftüsü Erhan “Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım” konulu konferansı vermek üzere kürsüye çıktı. Tevhid ve Vahdet kavramları üzerinde duran Erhan, “Allah’ın dini iki kelime üzerine kuruludur. Bunlardan ilki, Kelime-i Tevhid , ikincisi Vahdet’tir. Allah’ın birliğini ifade den Tevhid, Müslümanların birliğini ifade eden Vahdet'tir. Bugün tüm İslam coğrafyasında Müslümanların yaşamakta olduğu sıkıntıların ana sebebi bu iki kavramdan uzaklaşmamızdır. Müslümanlar Tevhidin yolunda Vahdet olabilme şuuruna eriştiği zaman Allah’ın dinini yaşayabileceklerdir. Asr-ı saadetten bu zamana kadar Tevhid ve Vahdet ile aramıza engeller konulmasına mani olamadığımız için İslam dünyası sıkıntı içerisindedir." şeklinde konuştu.

Erhan devamla, "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) getirdiği Tevhid dininin ve rahmet yüklü evrensel mesajlarının, Müslümanların vahdetine, birliğine, dirliğine ve huzuruna vesile olacağı için yerine getirilmesi çabası içerisinde olursak Tevhid yolunda Vahdet olacağız.” dedi.

batmanda-“tevhid-ve-vahdet--gelin-birlik-olalim”-konferansi.jpg

batmanda-“tevhid-ve-vahdet--gelin-birlik-olalim”-konferansi-001.jpg

batmanda-“tevhid-ve-vahdet--gelin-birlik-olalim”-konferansi-002.jpg

batmanda-“tevhid-ve-vahdet--gelin-birlik-olalim”-konferansi-003.jpg

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=