Lütfen bekleyin..



Kutlu Doğum hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor

22 Nisan 2016, 17:23 - Okunma: 2329

Batman'da Pazar günü düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliği için çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Pazar günü saat 13.30’da yeni Otogar yanı Mevlit Alanında düzenleyecek olan Kutlu Doğum etkinliği için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Batman halkını etkinliğe davet etmek amacıyla her eve Hz Muhammed'in hayatını anlatan 100 bin siyer kitabı dağıtarak etkinliğe davet eden platform üye ve gönüllüleri, şehir merkezindeki ve kırsaldaki tüm evleri dolaşıyor.

Platforma üye derneklerden Hira-Der, halkı Batman’da Pazar günü yapılacak olan Kutlu Doğum Mevlidine davet için anons araçlarını Batman sokaklarında dolaştırmaya başladı. 

Batman Hira-Der önünden kalkan araçların üzerine “Alemlere rahmet Hz. Muhammed’e (sav) selamlar olsun, Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz.Muhammed (sav) ve 24 Nisan Pazar saat 13.30 mevlüd alanı” yazan brandalar asıldı.

Çiçeklerle süslenen araçlar, Hira-Der önünden Cuma namazından önce hareket etti. Araçlar, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Kutlu Doğum etkinliğine kadar Batman'ı ve yakın köyleri gezecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Hira-Der Genel Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene Kutlu Doğum etkinliği düzenliyoruz. Peygamber Sevdalıları olarak böyle büyük bir organizasyon yaptığımız zaman dernekler arası görev paylaşımı yapıyoruz. Bu görevlerden bir tanesi de anons arabalarının süslenmesi ve çıkmasıdır. Bunu da platforma üye Hira-Der olarak üstlendik.” şeklinde konuştu.

Rüzgar, “Aylar önce kutlu doğum hazırlıklarımıza başladık. Hazırlıkların son aşamalarına ulaşmış durumdayız. Arabalarımızı süsledik. Cuma, Cumartesi ve Pazar günü öğleye kadar tüm Batman Cadde ve sokaklarını hatta yakın çevredeki köyleri dolaşaraktan tüm halkı kutlu doğum etkinliğine davet edeceğiz. Tüm Batman halkını 7’den 70’e  herkesi kutlu doğum etkinliğimize davet ediyoruz.” dedi. (M.Sait Çelik – İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=