Lütfen bekleyin..



Siyasilerin Kutlu Doğum'a bakışları!

25 Nisan 2016, 13:21 - Okunma: 2343

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Batman'da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılan siyasiler etkinlikle ilgili görüşlerini paylaştılar.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Batman Kutlu Doğum etkinliğine katılan politikacılar etkinlikle ilgili izlenim ve bakışlarını basınla paylaştılar.

“Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasının çok önemli olduğuna değinen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aydın Gök, “Peygamber Sevdalıları Platformunun bu seneki kutlu doğum teması olan “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” çok önemlidir. Çünkü mal, namus, nesil ve can emniyetinin olmadığı bir dönemde Hz. Muhammed (sav) geldi. Hz. Muhammed peygamberlerin ve nebilerin sonuncusu olarak insanlığa rahmetün lil alemin olarak gönderildi. Hiçbir emniyetin olmadığı o dönemde Hz. Muhammed sahabeleriyle birlikte saadet toplumunu oluşturdu. Kendi coğrafyamızda mal, namus, nesil ve can emniyeti şu anda gene yok olmuş durumdadır.  Son zamanlarda Suriye, Irak ve bölgemiz başta olmak üzere Müslüman kanı dökülmekte ve dökülen bu kanın en büyük sebebi de İslam’dan ve Resulullah (sav) sünnetinden uzaklaşmaktır. Dolayısıyla bizler Resulullah’ın (sav) sünnetine tekrar yapışmadıkça ve sünnetlerini ihya etmediğimiz müddetçe İslam toplumlarının bu durumu devam edecektir.” dedi.

Resulullah’a (sav) en fazla muhtaç olduğumuz bir dönemde yaşadığımızı belirten Gök, “İslam kardeşliğini tekrar tesis etmek bizim üzerimizde en büyük vecibedir. Bunu yerine getirmek için bütün İslami camiaların bir araya gelip kardeşlik ve uhuvveti tesis etmeye çalışmaları gerekir ve şarttır. Bu bizler için olmazsa olmazlardandır. Aksi takdirde her birimiz bütün gruplar, STK’lar ve partiler ne olursa olsun hepimiz küfür zulmüne kapılıp kaybederiz. Ama İslam kardeşliği çatısı altında bir araya gelebilirsek, bütün Müslümanlar ve insanlık kazanır. Amacımız Resulullah’ın (sav) siretini halkımıza tanıtmak ve en önemlisi de bunu yaşatmaya çalışmaktır. Dolayısıyla bu tür etkinlikler bunun için en güzel vesiledir. Toplumun harcı, ortak paydası İslam ve Resulullah’ın (sav) sireti olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 “Müslümanlar Ortadoğu’daki yegâne güç olmaları için bu tür etkinlikler önemlidir”

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun tüm etkinliklerinin Ortadoğu’daki birlikteliği için önem arz ettiğini dikkat çeken AK Parti Batman İl Başkan Yardımcısı Abdulbaki Polat, “Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri Türkiye’nin birçok köy, belde, ilçe ve ilinde yapmış olduğu bu etkinlikler sadece Türkiye’deki Müslümanların birlikteliği için değil, Ortadoğu’daki Müslümanların birlikteliği için de önem arz ettiğine inanıyorum. Peygamber Sevdalıları Platformu uzun zamandır beşeri güçlerin Müslümanların vahdetini baltaladığı bir dönemde özellikle Müslümanların tekrar bir araya gelme Müslümanların kendilerine düşen kardeşlik ufkunu yeniden yeşermesine vesile olduğuna inanıyorum. Bundan dolayı bu organizasyonda emeği geçen tüm kardeşlerimizin Allah hayırlarını kabul eder inşallah.” dedi.

Polat konuşmasının devamında, şunları kaydetti:

“Ben Müslümanların Ortadoğu’daki yegâne güç olmaları için bu tür etkinliklerin önemli olduğuna inanıyorum. Ben özellikle Müslümanların vahdetinin gerçekleşmesinde Peygamber Sevdalılarının önemli bir faktör olduğuna inanıyorum. Çünkü Müslümanlar ancak mezhep anlayışını ve tefrikaların getirdiği kargaşayı Peygamberin bayrağı altında giderebileceğine inanıyorum. Peygamber Sevdalıları Platformunun da bu konuda bu vahdetin gerçekleşmesinde en önemli faktör olduğuna inanıyorum. Çünkü biz sadece Kur’an ve sünnetin ışığında ancak bir araya gelebiliriz. Aksi takdirde içimize yerleştirilen farklı fikir ve mezhep taassubunun önüne geçebilecek başka bir yolun olmadığına inanıyorum.”

“Alandaki görüntü hem dosta hem de başka insanlara güzel bir mesajdır”

Böylesi bir programa kavuşturan Allah’a şükrederek başlayan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru da, “Gerçekten alanda mahşeri bir kalabalık vardı. Allah’a şükürler olsun Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından böyle bir mevsimde  böylesi bir etkinliğin düzenlenmesi taktire şayandır. Rabbim platform yetkililerinden razı olsun. Aslında buradaki görüntü hem dosta hem de başka insanlara güzel bir mesajdır. Bu toprakların bu insanların ancak böyle bir payda etrafında bir araya gelebileceğini çok güzel bir şekilde bizlere göstermiş oldu.” şeklinde konuştu.

Doğru, “Şunu görebiliyoruz ki buraya gelen insanlar her türden, renkten ve aşirettendir. Gelen insanları buraya getiren ancak ve ancak Peygamber sevgisi olduğunu görüyoruz. Peygamberin etrafında bir oluşumun ve birlikteliğin bu topraklara huzur getireceğini görebiliyoruz. Bu açıdan Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenlemiş olduğu bu etkinlikten dolayı Allah kendilerinden razı olsun. Allah-u Teâlâ bu tür etkinlikleri daha da artırsın ve bu toprakları, insanlarımızı kardeşlik atmosferi etrafında bir araya getirsin.” diye konuştu. (İLKHA) 

siyasilerin-kutlu-doguma-bakislari!.jpg

siyasilerin-kutlu-doguma-bakislari!-001.jpg

siyasilerin-kutlu-doguma-bakislari!-002.jpg

siyasilerin-kutlu-doguma-bakislari!-003.jpg

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=