Lütfen bekleyin..



"Peygamber gibi adaletli, dürüst olmalıyız"

25 Nisan 2016, 18:21 - Okunma: 2318

Batman İl Müftülüğü bu yıl kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftasının son etkinliğini bayanlara özel düzenlemiş olduğu programla tamamladı.

Batman İl Müftülüğü tarafından Kültür İl Müdürlüğü Konferans Salonunda Bayanlara yönelik “HzPeygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu konferans ve ilahi dinleti programı gerçekleştirildi.

Program Kur’an Kursu Öğreticisi Kübra Hattapoğlu’nun sunumuyla Müezzin Kayyım Havzullah Kavak’ın Kur’an Kerim tilaveti ile başladı.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ın yaptığı açılış konuşmasında: “Peygamberi örnek almak; onun gibi adaletli, onun gibi dürüst, onun gibi merhametli, onun gibi eş, onun gibi baba, onun gibi komşu, onun gibi vatandaş, kısaca onun gibi insan olmak, insâni ilişkilerini, onun ahlakî ölçülerine uygun şekilde yürütmektir.” dedi.

Müftü Turgut devamla, “O'nu örnek almak demek; Güvenilir, affedici, merhametli, hoşgörülü, cömert, alçakgönüllü, çalışkan, dosdoğru, adaletli, vefakâr olmak demektir. Kısaca peygamberimizin hayatı; İslâmi bütün değerlerin hayat bulup müşahhas hale geldiği bir alandır.Hz.Peygamber olmadan İslâm dininin doğru bir şekilde insanlığa aktarılmasını düşünmek fevkalade yanlıştır. Çünkü İslâm, peygamberimizin şahsında açıklanmış, hayata geçirilmiş ve bizzat onun öncülüğünde kurumlaşmış bir dindir. Allah'ın Rasulü, bir taraftan Kur'an'ı tebliğ etmiş, bir taraftan onu açıklamış ve uygulamaya koymuş, diğer taraftan da, Kur'an'ın değinmediği konularda tamamlayıcı rol üstlenmiştir.” şeklinde konuştu.

Program İl Vaizi Tuba Akarsla’ın “Hz.Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu konferansı ile devam etti.

Vaiz Akarslan konuşmasında: “İnsanlığın mutluluğunu hedefleyen yüce dinimiz İslâm, Tevhid dinidir. Tevhid, tek Allah inancı etrafında birleşmektir. Bilindiği gibi “اAllah’tan başka ilah yoktur” sözü, bu tevhidin özünü teşkil etmektedir. İslâm dininin üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi, mutluluğun vazgeçilmez şartlarından olan birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, bolluk, bereket ve rahmet vardır. Dünya ve âhirette mutlu olmak ancak Allah’ın Kitabına sarılmak, birlik ve beraberlik içinde olmakla mümkündür.” dedi.

Daha sonra Kur’an Kursu öğreticilerinden oluşan Grup Rana, dinleyenlere duygu yüklü anların yaşanmasına neden olan ilahi ve kasideleri dillendirdi.

Programa katılan tüm katılımcılara Kürtçe-Türkçe Kur’an-ı Kerim Meali, Hz.Peygamberin Hayatı adlı Kürtçe kitap, Diyanet Dergisi, gül ve çeşitli hediyeler verildi.

peygamber-gibi-adaletli,-durust-olmaliyiz.jpg

peygamber-gibi-adaletli,-durust-olmaliyiz-001.jpg

peygamber-gibi-adaletli,-durust-olmaliyiz-002.jpg

peygamber-gibi-adaletli,-durust-olmaliyiz-003.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=