Lütfen bekleyin..



Hacamat dönemi başladı

10 Mayıs 2016, 12:55 - Okunma: 4221

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte hacamat yapmak isteyenler soluğu hacamat merkezlerinde alıyor.

Hacamatçılar, deri altında birikmiş olan kanın, kan özelliğini yitirdiğini ve  kanın koyu renkli pelte kıvamında olduğundan dolayı bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı araladığını söyleyen ve hacamatın sağlık açısından önemine dikkat çekiyorlar.

Batman’da hizmet veren Haccam Bahattin, “Hacamat Peygamber efendimizin tavsiyesidir. Peygamberimiz (S.A.V)'in yaptığı ve yapılmasını tavsiye ettiği işlerin şüphesiz bir anlamı ve hikmeti vardır. Onun hayatı bizim için örnektir: "And olsun Allah'ın Resulu'nda sizin için Allah'ı ve ahireti arzu eden ve Allah'ı çok anan kimseler için (uyulacak) en güzel bir örnek vardır" (El-Ahzâb:21)  Zamanımızın kadın ve erkeklerinin çoğunluğu tatlı, tuzlu, bol yağlı ve katkılı hazır yemekleri karıştırarak, üstelik günde 3-4 öğün yedikleri için hacamata büyük ihtiyaç duyarlar. Vücut, kronik olan rahim kanaması, basur ve burun kanamalarıyla kandaki zehir, fazlalık ve zararlı maddelerden kendini temizler, kan fazlalığından kurtulur. Bu kanamaları durdurmaya çalışmak sağlığa zarar verir. Kanamayla atılmayan fazlalıklar ve zehirli maddeler vücutta toplanır ve menenjit, orta kulak ve iç kulak iltihaplanması gibi iltihaplı hastalıklara, anjin, eklem ve kas romatizması, iltihaplı böbrek hastalıkları, paraproktit ve kalp hastalıkları, hatta kanser ve cüzzama sebep olabilmektedir. Hacamatın sağlık açısından önemi yadsınamaz.” şeklinde konuştu.

Hacamatın her şeyden önce bir kan verme eylemi olduğundan kan vermenin tıbbi faydaları başlığında bütün faydalara sahip olduğunu dile getiren Haccam Bahattin, “Hacamat bağışıklık sistemine bağlı tüm kronik hastalıklara karşı tedavi edici özelliğe sahip olduğu gibi hastalıklardan korunmak adına da yapılıyor. En basitinden bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırarak hastalıklardan korur. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, kan dolaşımını ve metabolizmayı düzenler. Ağrıların giderilmesi ve ödem çözülmesinde etkilidir. Migren, bel-boyun fıtıkları, eklem ağrıları, karaciğer sorunları, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıklar, unutkanlık, göz problemleri, kronik yorgunluk, tansiyon gibi bağışıklık sistemine bağlı tüm kronik hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulanır. Hacamat ,mevsim olarak ilkbahar ve sonbahar da,ay günleri olarak hicri ay'ın 14 – 28 arasındaki tekli günlerde (15, 17 19, 21, 23, 25 gibi…) yaptırılması daha uygun olur. Herhangi bir rahatsızlık açısından yaptırılıyor ise mevsim veya ay günlerine bakılmaksızın en kısa zamanda yapılması gerekir. Bu konuda sadece hafta günlerine dikkat edilebilir. Hacamat, ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere yılda iki sefer yaptırılması tavsiye edilir. Merkezimize sağlık durumu nedeniyle gelemeyenlerin isteği üzerine evlerine de gidiyoruz. Hijyenik ortamda sunduğumuz hacamat hizmetini Batman ve çevre illere uzun zamandır vermekteyiz. Batman dışından gelen hastalarımız da oluyor.  Avrupa bile bu yöntemi uygulamaya başladı.” ifadelerini kullandı.

hacamat-donemi-basladi.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=