Lütfen bekleyin..



Berat Kandilinde cami açılışı yapıldı

22 Mayıs 2016, 12:07 - Okunma: 3360

Berat Kandili nedeniyle Müftülük tarafından yapılan program kapsamında yapımı yeni biten caminin açılışı yapıldı.

Batman İl Müftülüğü tarafından Beraat Kandili nedekiyle yapılan program kapsamında  Kültür Mahallesinde yapımı tamamlanan Hacı Şemsettin Güneş Camii'nin açılışı yapıldı. Açılışı yapılan camide akşam namazının ardından Beraat Kandili nedeniyle mevlit verildi.

Etkinliğe Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Mısır Kahire Üniversitesi Kurra ve Kur'an-ı Kerim Dünya birincisi Şeyh Mahmut Tuhi, cami yapan ile destek veren işadamları ve mahalleli katıldı. 

Beraat kandili ile programı Akşam namazından sonra, açılışı yapılan cami hakkında Batman İl Müftüsü Turgut Erhan bir konuşma yaptı.

Erhan, "Hep beraber diz dize, omuz omuza, gönül gönüle ve kalp kalbe bu kutsal mekanın açılışında bir araya geldiğimiz için yüce Rabbimize hamd ve şükretmenin gururunu yaşıyoruz. Üç aylar diye bildiğimiz onların içerisinde olan Regaip ve Miraç kandillerini idrak ettikten sonra rahmetin ve mağfiretin bağışlanmanın af edinmenin ve Ramazan'ı Şerifin müjdeleyicisi olan Şaban'ın 15'nci gecesinde Beraat kandilini idrak etmenin mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz."diye konuştu.

"Camiler Müslüman olmasının adeta tapu senetleridir"

Camiler şehrin sembolü olduğunu vurgulayan Erhan şunları söyledi:

 "Camiler insanları bir araya getiren her türlü düşünceye ve fikre  açık insanların daima bir olmasını beraber olansını birlik ve bütünlük içerisinde olmasını öğütleyen dinimizin güzelliklerini daima duyduğumuz. Camiler birçok güzelliğin yaşandığı ve Kabe'nin birer şubesi olarak inşa edilen inananların gönül gönüle ve kalp kalbe verdiği kutsal mekanlardır. Camiler bir beldenin, bir yörenin ve bir mekanın mümin ve Müslüman olmasının adeta tapu senetleridir. Tevhit mücadelesinin bayraktarlığını yapan minareler adeta La ilaha illallah Muhammed'un Resulullah dercesine göklere doğru açılmış birer tevhit inancın nişanesidirler. Bu bakımdan şehrin sembolleri ve tapu senetleri camilerdir. Mümin ve Müslümanlar cami inşa ederken aynı zamanda kıyamete kadar mümin ve Müslümanların bir araya geldiği mekanlarıma inşa etmiş."

Konuşmanın ardından Mısır Kahire Üniversitesi Kurra ve Kur'an-ı Kerim Dünya birincisi Şeyh Mahmut Tuhi ile Batman'ın Gercüş İlçe Vaizi İbrahim Halil Yakut'un tarafından  Kur'an-ı Kerim ziyafeti verildi. 

Daha sonra program Batman Müftülüğü korosunun Kürtçe,Türkçe  ve Arapça okudukları mevlit ve ilahilerle devam etti.

Okunan mevlit ve ilahilerden sonra Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı dua ile programı son buldu. (M.Sait Çelik - İLKHA)

 

 

 

 

 

 


 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..
"Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Peygamber Sev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=