Lütfen bekleyin..



Batman'da 44 alime icazet aldı

30 Mayıs 2016, 09:06 - Okunma: 3765

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) bünyesinde verilen İslami ilimlerde başarı göstererek icazet almayı hak kazanan 44 kız talebeye, düzenlenen merasimle icazetleri verildi.

Yaptıkları İslami eğitim faaliyetleriyle bölge halkının takdirini kazanan Âlimler ve Medreseler Birliği (Yekîtiya Aliman û Medreseyan) İTTİHAD, ilimlerini tamamlayan kız talebeler için icazet merasimi düzenledi. 

Batman Alyans Düğün Salonunda bayanlara özel düzenlenen icazet merasimi saat 13.30'da başladı.

Program başlarken,  İslami ilimlerde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 44 kız öğrenci, salavat eşliğinde salona girdiler.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet programında açılış konuşmasını Âlimler ve Medreseler Birliği adına Özge Yıldız yaptı.

"Medreseler ve ilmi çalışmalar mütedeyyin halkımızın umudu olmuş"

İTTİHAD olarak yıllardır medreselerde ilim tahsil ederek hayatlarında hayırlı bir çığır açan ve yarınları için güzel bir başlangıç yapan 44 kızı mezun etmenin sevinç ve gururunu yaşadıklarını belirten Yıldız, "Âlimler ve Medreseler Birliği olarak, Batman'da yaptığımız bu  ilk icazet merasimi değildir. Rabbimize hamdolsun Allah'ın inayetiyle bizler, Âlimler ve Medreseler Birliği camiası olarak, beşinci kez icazet merasimi düzenlemenin haklı sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Özellikle bölgemizde ve İslam coğrafyasında yaşanan ve hepimizi derinden yaralayan acı hadiselerin vuku bulduğu bir zaman diliminde, ilim alanında atılan adımların, yapılan hizmetlerin ve verilen mücadelenin önemi daha da artmaktadır.   Medreseler ve ilmi çalışmalar mütedeyyin halkımızın umudu olmuş ve yarınlarına daha güvenle bakmanın müjdesi olmuştur." ifadelerini kullandı. 

"Alimler yeryüzünün kandilleridirler"

İTTİHAD olarak medreselerin, yeniden eski ihtişamlı günlerine kovuşmak için, asil ve dindar halkın desteğiyle, ıslaha yönelik çalışmalara ara vermeden, büyük bir azim ve gayretle, gece gündüz demeden sabır ve kararlılıkla devam etme azminde olduklarını vurgulayan Yıldız, "  Cehaletin, halkımız arasında oluşturduğu tahribat, açtığı derin yaralar,  ifsat ettiği nesiller, yok ettiği değerler göz önündeyken, her gün  biraz daha eriyen ve gittikçe değerlerinden uzaklaşan gençliğin içine düştüğü vahim durum yürekler yakarken, bizler Kürdistan'ın mütedeyyin halkı olarak bu manzaraya daha fazla seyirci kalamazdık, kalmadık ve kalmayacağız.  Aziz Peygamberimizin 'Alimler yeryüzünün kandilleridirler'  hadis-i şerifinin gereğini yapmak ve manen karanlık olan şu dünyayı kandillerle donatmak ve cehaletle mücadele adına ilim kervana katıldık.  diye konuştu.  

"Huzur ve selametin teminatı, ilimle donatılmış eğitimli nesillerle mümkündür"

Zaman çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirme zamanı olduğuna dikkat çeken Yıldız, devamında şunları söyledi:

"Zaman çocuklarımızın elinden tutma ve onları dini eğitimle tanıştırma zamanıdır. Çünkü bugün çocuklarımızın geleceği her zamankinden daha fazla risk altındadır.  Bugün, yanı başımızda, bombalar patlatan,  insanlarımıza tarifi imkânsız acılar çektirenler bu toplumun çocuklarından başkası değildir. Ne yazık ki, bugün bizler toplum olarak, zamanında sahip çıkılmayan,  ellerinden tutulmayan maneviyatsız gençliğin ağır faturasını ödüyoruz.  Geleceğimiz ve yarınlarımız olan çocuklarımızın istikbalini hayır ve bereket üzerine inşa etmek sorumlu ve duyarlı her Müslüman'ın, özelliklede her anne babanın birinci vazifesidir. İçimizde cereyan eden hadiselerden ders ve ibretler alarak, gerek erkek ve gerekse kız çocuklarımızı medrese ve ilim yuvalarında dini bir eğitimden geçirmek, artık zaruret arz etmektedir. Arzu ettiğimiz ve hayalini kurduğumuz huzur ve selametin, asayiş ve güvenin en büyük teminatı, ilimle donatılmış eğitimli nesillerle mümkündür."

Son olarak Yıldız, icazet almaya hak kazanan kızların eğitiminde emeği geçen âlimleri, Seydaları ve hocaları kutladı.

Açılış konuşmasının ardından Peygamber Sevdalıları Kız ve Erkek İlahi Grupların seslendirdiği ilahilerle renk kattığı programda, sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra programda İTTİHAD Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan yaptığı selamlama konuşmasında,   böylesi icazetlerin bölge için çok önemli olduğunu belirterek, Allah'ın dininin yücelmesi ve bölgemizde yaşanan olayların son bulması için medreselere önem verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Selamlama konuşmasının ardından Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Batman İl Başkanı Molla Osman Teyfur, İTTİHAD Batman İl Başkan Yardımcısı Molla Abdurrahman İçlek ve İTTİHAD Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Varol birer konuşma yaparak alimeleri tebrik ettiler.

İcazet alan ilim talebesi kızların isimleri okunduktan sonra toplu icazet metni okundu. Daha sonra tek tek 44 alime kıza icazetleri verildi.

İcazet programı, okunan duanın ardından sona ererken,  icazetlerin verilmesi talebelerin yakınlarının duygulandığı ve sevinçten ağladıkları görüldü. 

Program sonrası konu hakkında  bilgi veren Âlimler ve Medreseler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Ali Altun, "Bizler Batman Âlimler ve Medreseler Birliği olarak Batman'da 5.'şinci kes icazet programını yapmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiye kadar Batman'da yüzlerce öğrencimiz medreselerimizde İslami Eğitimleri bitirerek mezun olma şerefine nail oldular. Tabi bu merasimler bizler için gurur kaynağıdır. İnşallah bunlar kesilmeksizin devam edecektir. Önemli olan toplumun ıslahına katkı sunmaktır. Bizler 2012'den beri 5 kez yüzlerce kardeşlerimize icazet vererek toplumun ıslahına önemli bir katkı sunduk. Medreselerimize yoğun bir talep ve teveccüh var. Şu anda medreselerimizde öğrenci alma kapasitemiz dolmuş durumdadır. Bu yüzden imkanlarımızı daha da genişleterek var olan teveccüh ve müracaatları inşallah olumlu bir şekilde değerlendirerek bu eğitimin olabildiğince seviyesini yükselterek kastedilen amaca ulaşmaya gayret edeceğiz. Bu konuda katkısı olan Seydalardan ve hayırseverlerden Allah razı olsun. İcazetlerimiz toplum için hayırlı olsun."dedi. (İLKHA)

batmanda-44-alime-daha-icazet-aldi---.jpg

batmanda-44-alime-daha-icazet-aldi.jpg

batmanda-44-alime-daha-icazet-aldi-001.jpg

batmanda-44-alime-daha-icazet-aldi-002.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..
"Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Peygamber Sev..
Batman'da düğünlerini yapan, Oslun ve İrtem aileleri, Gazze'de yaşa..
Yeşilay Batman Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşama ve ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=