Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı’ndan bombalı saldırıya tepki

07 Haziran 2016, 17:32 - Okunma: 2378

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı adına yayımlanan yazılı bir açıklama ile bu gün sabah saatlerinde İstanbul Beyazıt'ta bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sert bir dille kınanarak telin edildi.

Bugün sabah saat 08.40 sıralarında İstanbul Beyazıt'taki Şehzadepaşa Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet polisine ait bir otobüse yönelik bomba yüklü bir araç ile düzenlenen bombalı saldırıda 7’si polis toplamda 11 kişi hayatını kaybederken, 3’ü ağır 36 kişide yaralandı.

Saldırı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımlanan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı Ramazan ayı gibi hürmet edilmesi gereken günlerde düzenlenen bu saldırının gayri insani ve gayri İslami olduğunu belirtti.

Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı ve sabır,  yaralılara ise acil şifaların dilendiği açıklama da; “ Çatışmalı süreçle beraber, doğu ilerindeki bazı yerleşim yerlerinin çatışma alanına dönüştürülmesive batı illerinde metropollerdebombalı araçlarla düzenlenen saldırılarda, en büyük zararı masum sivil halkın gördüğü aşikârdır.” denildi.

Halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan ve yerleşim yerlerini yaşanmaz kılan bu tür eylemlerde ısrar edilmesinin asıl amacına dikkat çekilen açıklamada, bu eylemlerinin asıl amacının toplumdakaos ve kargaşa ortamı oluşturarak darbe mekaniğini devreye sokma çabası olduğu belirtildi.

Açıklamada devamla, “Ramazan ayı gibi, Müslümanların huzur içinde ibadetlerini yerine getirmeyi arzuladığı mübarek bir ayda, çatışmaların ve kanın durması/durdurulması gerekirken, sivil halkın yaşam alanı olan yerlerinde bomba yüklü araçlarla eylemler yapılması, İslam’ın lanetlediği gayri İslami ve gayri insani bir eylemdir.Yaşanan bu ve bunun benzeri menfur saldırıların önlenmesi, toplumda huzuru temin ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlaması hükümetin sorumluluğundadır.Yeni saldırıların olmaması için, güvenlik zafiyetleri giderilmeli ve eylemin sorumluları biran önce bulunmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Haksız yere bir insanın öldürülmesinin bütün insanlığı öldürmekle eşdeğer olduğunu ve HÜDA PAR olarak bu anlayışı esas aldıklarını belirten HÜDA PAR açıklamasında, “  saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri ve arkasındaki asıl azmettirici güç veya güçleri lanetlediğimizi belirtiyor, ailelere başsağlığı ve şifa dileklerimizi yineliyoruz.” denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Bursluluk sınavında 80 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincis..
Konut fiyatlarının düştüğünü, şu an için ev almanın tam zamanı olduğunu bel..
Batman'da petrol sahasında elektrik akımına kapılan bir işçi ölürken 2 ..
DEM Partili Siirt Belediyesi, halkın büyük tepkisini çekecek bir karara imz..
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) talimatları doğrultusunda Batman Defterda..
Batman'da denetlenen 126 güzellik merkezinden 74'üne toplam 491 bin..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=