Lütfen bekleyin..



Bacaktan alınan kemik ile çene yapıldı

08 Haziran 2016, 17:30 - Okunma: 4632

9 yaşındaki hastaya bacağından alınan kemikle çene yapıldı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde Op. Dr. Fırat Acar tarafından Türkiye’de ve Dünyada yapılması zor olan bir uygulama başarılı bir şekilde gerçekleştirilerek 9 yaşındaki tedavi edildi. İki yıl önce bir travma sonucu alt çenenin yarısında kemik ve yüzde doku kaybı gelişen 9 yaşındaki erkek hastaya kendi bacağından alınan kemik, kas ve cilt dokusu ile çene ve yüz onarımı yapıldı.

Ameliyat Onbir saat sürdü

Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fırat Acar yaptığı açıklamada; ‘’Hastanın alt çenesinin iki ayrı segmentinde yaklaşık 7 cm’lik kemik kaybı ve yüzün sağ tarafında geniş doku kaybı mevcuttu. Bacağından alınan fibula adı verilen kemik alt çene kemiği anatomisine uygun olarak şekillendirilip beraberinde cilt ve kas dokusu ile yüze nakledildi. Dokular yaklaşık 11 saat süren bir operasyonla damar yapıları korunarak mikro cerrahi yöntemlerle transfer edildi. Hastanın takip ve tedavi sürecinde nakledilen dokunun dolaşımı ve beslenmesiyle ilgili herhangi bir sıkıntı ile karşılaşılmadı” şeklinde konuştu. Yapılan işlemin önemine de vurgu yapan Dr. Acar, “Vücudun bir bölümünde meydana gelen bu tür doku kayıplarının başka bir bölgeden alınan ve serbest flep adı verilen dokular ile onarılması işlemi Türkiye’de ve hatta dünyada ancak belirli merkezlerde gerçekleştirilebilen, özel bilgi, eğitim ve titiz bir çalışma gerektiren operasyonlardır. Batman’da hatta bölgemizde çocuk hastaya bu uygulama ilk kez yapılmaktadır’’ dedi.

Çareyi Batman Devlet Hastanesinde bulduk

Onbir saat süren başarılı ameliyatın sonucunda çenesine tekrar kavuşan 9 yaşındaki Adem Yılmaz’ın annesi Aliye Yılmaz, sevincini şöyle paylaştı. “Bir kaza sonucu oğlumun çenesi dağıldı.Bu kaza benim için dünyanın sonuydu. Büyük merkezlerdeki hastanelere gittik ama bir sonuç alamadık. Çareyi Batman Bölge Devlet Hastanesinde bulduk. Doktorumuz Fırat Acar bize çare oldu ve bir dünya bağışladı. Oğlumun çenesine müdahale ederek başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Anne ve babası olarak kendisine ve hastaneye bu imkânları sağlayan yetkililere teşekkür ediyoruz.”

adem-yilmaz.jpg

adem-yilmaz-001.jpg

adem-yilmaz-002.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=