Lütfen bekleyin..



300 derece fırın sıcaklığında oruç tutuyorlar

14 Haziran 2016, 17:21 - Okunma: 2326

Batmanlı fırıncılar bunaltıcı havada ve 300 dereceyi bulan fırın sıcaklığının önünde oruçlarını tutuyorlar.

Bunaltıcı havaya ve 300 derece fırın sıcaklığına aldırmayan Batmanlı fırıncılar, oruç tutarak ibadetlerini ifa ediyorlar.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Batman'da, fırıncılar hem havanın sıcağından hem de ekmek pişirdikleri fırının sıcağından olumsuz etkilendiklerini ancak buna rağmen oruçlarını tutmaya devam ettiklerini söyledi.

300 derece olan fırın sıcaklığı önünde ekmek pişiren ustalar, evlerinde klima önünde 'oruç tutamıyorum' diyenlere anlam veremediklerini dile getirdiler.

Ramazan öncesi 300 derece sıcaklık önünde çalışan fırıncılar, günde yaklaşık 10 litre su tükettiklerini ve çok zorlandıklarını ama Ramazanda ise akşama kadar su içmeden durabildiklerini dile getirdiler.

"300 derece ateş önünde oruç tutmak zordur ama oluyor" 

Yıllardır fırında çalışarak geçimini sağladığını vurgulayan İrfan Tufan, “Bu seneki Ramazan her sene olduğu gibi güzel geçiyor. Fırının 300 derece sıcaklığına aldırmadan oruçluyuz. Buna rağmen Allah'a şükürler olsun pek sıkıntı görmüyoruz. Müslümanlık önemlidir, oruç tutmak isteyenler tutabilir. Eğer bir insanın Allah rızası için bir şeyler yapmaya gayret ediyorsa Allah-u Teâlâ yardımcı oluyor. Bunun için istiyoruz tüm Müslümanlar oruç tutsunlar. Oruç çok güzel bir ibadettir. Allah, özellikle işi zor olanlara ve hepimize yardımcı olsun. 300 derece ateş önünde oruç tutmak zordur. Ama Allah-u Teâlâ yardımcı oluyor. Ramazana girmeden önce susuz bir an bile dayanmazken Ramazanda Allah sabır ve irade veriyor. Her gün saat 13.00'ten akşama kadar ekmek pişiriyoruz." dedi.

"Normal günlerde 5-10 litre su tüketirdik"

Çocukluğundan beri fırınlarda çalıştığını dile getiren bir başka fırıncı Muaz Yavuz ise "Oruç dışında insanoğlu 300 dereceyi bulan bu sıcaklıkta kesinlikle susuz dayanmazken Allah-u Teâlâ'nın verdiği iradeyle bizler 300 derece sıcaklık önünde oruç tutabiliyoruz. Allah'a hamdolsun. Bu zorlukta olmayıp rahatlıkta olan sabahtan akşama kadar klima önünde oturan insanlar oruç tutmuyorlarsa gelip halimizi görsünler. Normalde Ramazan öncesi her gün rahatlıkla en az 5-10 litre arası su tüketiyorduk. Ramazan orucunda ise akşama kadar susuz kalabiliyoruz. Demek ki Allah-u Teâlâ'nın iradesine boyun eğince oluyormuş." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=