Lütfen bekleyin..



MÜSİAD'dan kimsesiz çocuk ve fakirlere iftar

23 Haziran 2016, 17:44 - Okunma: 2932

MÜSİAD Batman Şubesi, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde Batman'daki fakir ve kimsesiz çocuklar ile engellileri bir araya getirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde yaklaşık 400 kimsesiz çocuk, fakir ve engelliyi bir araya getirdi. 

Verilen iftar yemeğine Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, HÜDA PAR İl Yönetimi, bazı kurum müdürleri ve STK temsilcileri, engelli dernek yetkilileri, kimsesiz çocuklar, fakir ve engelliler katıldı. 

İftar yemeği Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, “Kazanmanın erdem olarak sunulduğu bir çağda yaşıyoruz. Ama Ramazan ayı bize gösteriyor ki, gerçek anlamda erdem, paylaşmak, gönüllere dokunmak, gönüllerde yer etmektir. Bizi biz yapan değerler bunlardır zaten. ‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ denilen bir kültürden geliyoruz. Etrafımız kan gölü, perişan vaziyettedir ama o medeni dediğimiz ülkeler maalesef yangını söndürmekten ziyade yangına benzin döküyorlar.” dedi.

“Merhametsiz bir medeniyete medeniyet diyemiyoruz”

Batı medeniyetinin kalbinin çürüdüğünü vurgulayan Deniz, “Merhametsiz bir medeniyete medeniyet diyemiyoruz. Onun için bu sofradaki güzellik, birliktelik, beraberlik bizim işte ülkemizdeki birlik ve beraberliğin yansımasıdır. Özellikle bölgemizin belirli yerlerinde sıkıntılar yaşadık. Ama Batman’da hemşerilerimiz birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Tüm Türkiye’ye, dünyaya biz biriz, bütünüz, kardeşiz, bizim için huzur ve kardeşlik her şeyin üstesindedir dediler. Bu mesajlar dolayısıyla bütün Batmanlı hemşerilerimize özel teşekkür etmek istiyorum. Rabbim yanlış yapmak isteyenlere ve huzurumuzu kaçırmak isteyenlere fırsat vermesin.” diye konuştu.

Verdiği iftar yemeği hakkında bilgi veren MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, 5’inci kez iftar programı düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi: “Kimsesiz çocuklar, yardıma muhtaç aileler ve engellilere iftar yemeği verdik. Bu iftar yemeğimizi geleneksel hale getirdik. Bu etkinliğimizi inşallah her yıl yapacağız. Biz bir algı oluşturmak istiyoruz. Sofralarımızın zenginlerin masası değil, fakirlerle beraber oturduğumuz bir sofra olmasını sağlıyoruz. Bir sofrada fakir olmayınca o sofrada bereket yoktur. Bizde bunu kendimize şiar ediniyoruz.” 

musiad-batman-subesi.jpg

musiad-batman-subesi-001.jpg

musiad-batman-subesi-002.jpg

musiad-batman-subesi-003.jpg
 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=