Lütfen bekleyin..



2 köyün elektriği kesildi

12 Temmuz 2016, 17:23 - Okunma: 2132

Batman’da DEDAŞ ekipleri, sayaçlarını yapı dışına almadıkları gerekçesiyle Yeniköy ile Zorköy’ün elektriklerini kestiği belirtildi.

Batman’da geçtiğimiz günlerde de elektrikleri kesilen ve ardından DEDAŞ binasını basmalarıyla gündeme gelen Yeniköy ile Zorköy’ün, elektrik sayaçlarını yapı dışına almadıkları gerekçesiyle yeniden elektrikleri kesildi.

Kaçak kullanımını kayıt altına alabilmek için sayaçların yapı dışına alınması çalışmasını yapmak isteyen DEDAŞ ekibine karşı çıkan Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan beldesinin kesilen elektriklerinin ardından bu kez sabah saatlerinde Yeniköy ve Zorköy’ün (Sêgırka) elektrikleri kesildi.

Geçtiğimiz aylarda Zorköy ile Yeniköy'de DEDAŞ, elektrik sayaçlarını köydeki elektrik direklerine monte edilmesi kararı almış ancak köylüler bu duruma tepki göstermişti. Köylüler Sayaçların monte edilmesine izin vermeyince iki köye 10 gün boyunca elektrik verilmemişti. Elektriksiz kalan yüzlerce köylü DEDAŞ il binasını basmış, köylüler ve görevliler arasında arbede yaşanmıştı.

Elektrik kesintisiyle yine karşı karşıya kalan köy halkı ne yapacağını şaşırmış durumda.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=