Lütfen bekleyin..



Batman’da darbeciler lanetlendi

17 Temmuz 2016, 21:11 - Okunma: 2507

Batman’da kitleler halinde yürüyüş yaparak Valilik önünde toplanan binlerce kişi, tekbirler getirip sık sık attıkları sloganlarla darbe girişimini protesto ettiler.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, AK Parti İl Teşkilatı, Saadet Partisi İl Teşkilatı, Peygamber Sevdalıları Platformu ile Düşünce ve İnanç Platformu Bileşenlerine bağlı STK’lar ve halktan binlerce kişinin katılımıyla darbe girişimini protesto etmek için kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Kalabalık kitleler halinde yürüyüş yaparak Valilik önünde toplanan binlerce kişi, tekbirler getirip  sık sık attıkları sloganlarla darbe girişimini lanetledi.

Burada bir açıklama yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, dün akşam cuntacı bir grubun halkın iradesine ipotek koymak amacıyla kanunsuz bir darbe girişimi gerçekleştirdiğini anımsatarak, bu girişimi kabul etmediklerini ve girişimde bulunanları kınadıklarını söyledi.

Yapılan bu kanunsuz girişimin sadece Hükümet kanadına değil, halkın öz iradesine karşı yapıldığını vurgulayan Doğru, “Mesele halkın özgürlük ve iradesi meselesidir. Parti ve STK farkı gözetilmeksizin herkesin birlik beraberlik içinde bu darbe girişimine ve cuntacı kölelere karşı çıkmaya ve halktan yana olmaya davet ediyoruz. Bugün haktan ve halktan kopuk, tabanı olmayan cuntacı ve köle ruhlu satılmışlar, darbe girişiminde bulundu. Bu yapılan darbe girişimi halka karşı yapılan bir darbe girişimidir. Halkımızın bilinçli olması, zalimlere karşı tavır takınması, zalimlere karşı dik durması ve meydanlara inmesi darbecilerin planlarını boşa çıkarmıştır.” dedi.

Darbeyi yapanları, destek verenleri, yerel ve uluslararası iş birlikçilerini lanetlediklerini ifade eden Doğru, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çok şükür sağduyu sahibi halkımız ülkenin dört bir yanında darbecilerin planlarını boşa çıkardı. Halkımız darbecilere büyük bir darbe vurdu. Temennimiz bu darbeyi yapanların bir an önce hukuk önüne çıkarılması, halkımızın canına ve malına kasteden bu zalim işbirlikçilerin ortaya çıkarılıp cezalandırılmasıdır. Darbecilere en güzel cevabı ve en büyük darbeyi halk vurdu. Bundan sonra bu tür darbe teşebbüsünde bulunmaya çalışanlara halkın bu tavrının caydırıcı bir güç olacağına inanıyoruz. Darbe karşıtı gösterilere desteğimiz devam edecektir.”

Daha sonra bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, “Türkiye’nin en büyük düşmanı FETÖ terör örgütü bin yıldan bu yana görmediğimiz türden bir vatan hainliğin en iğrenç halini sergiledi. Milletin tanklarını, silahlarını, millete çevirdi. Sokaklarda insanları kurşun yağmuruna tuttu. Milletin sesi olan Meclisi bombaladı. Tarihte ilk kez Türkiye’nin savaş uçakları Türkiye’ye karşı kullanıldı. O terör patronu Pensilvanya’dan verdiği talimatlarla Türkiye’yi işgale kalkıştı. O şizofren ruh haliyle bütün ülkeyi kan gölüne çevirmeye çalıştı. Cumhurbaşkanını öldürmeye teşebbüs etti. Batman’da olduğu gibi milyonlar, kurtuluş savaşı verdi. Asla başka bir ülke için bu ülkede operasyon yapamazsınız, yaparsanız işte böyle rezil olursunuz.” dedi.

Ardından Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, halkın büyük desteğiyle darbe girişiminin engellendiğini dile getirerek, “Bu zafer sizin zaferinizdir. Bu zafer 78 milyonun zaferidir. Çünkü bu alçakça, zalimce oyuna ve bu büyük darbe senaryosuna en büyük dersi sizler verdiniz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra STK temsilcileri yaptıkları basın açıklamasıyla, darbe girişimini kınadıklarını belirtti.

Darbe girişimi protestosu devam ediyor. (İLKHA)batman’da-darbeciler-lanetlendi-004.jpg

batman’da-darbeciler-lanetlendi.jpg

batman’da-darbeciler-lanetlendi-001.jpg

batman’da-darbeciler-lanetlendi-002.jpg

batman’da-darbeciler-lanetlendi-003.jpg

batman’da-darbeciler-lanetlendi-005.jpg

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=