Lütfen bekleyin..



Vali Deniz: “Terör destekçisi memurları bildirin”

21 Temmuz 2016, 18:53 - Okunma: 2528

Batman İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda kurum müdürleriyle bir araya gelen Batman Valisi Ahmet Deniz, devletten maaş olan FETÖ, PKK ve DHKP-C terör destekçisi memurların tespit edilip bildirilmesini istedi.

Batman İl Koordinasyon Kurulu’nun 2016 yılı 3. Dönem Toplantısı, Vali Ahmet Deniz başkanlığında Valilik Konferans Salonu'nda saat 14.00'te gerçekleştirildi. Toplantıda Vali Deniz, kurum müdürlerine devletten maaş olan FETÖ, PKK ve DHKP-C terör destekçisi memurların tespit edilip bildirilmesi talimatı verdi.

Toplantıya İlçe Kaymakamları, Batman'daki kamu kurum müdürleri ve ilgili yetkililer katıldı. Toplantı, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Vali Çelik toplantıda, Batman'da yapılan ve devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulunduğu açılış konuşmasında, Batman’da 16 yatırımcı kuruluşlar üzerinden yürütülen 255 adet projenin bulunduğunu belirterek, “Bu projelerin toplam tutarı 2 milyar 880 milyon 527 bin TL’dir. Bu projeler için 2016 yılı itibariyle 825 milyon 672 bin TL harcama yapılmış olup, 2016 yılında ayrılan ödenek tutarı ise 518 milyon 46 bin TL’dir. Bu ödeneğin 77 milyon 498 bin TL’si harcanmıştır.” dedi.

Vali Deniz, yatırım programında bulunan 255 projenin 7 âdetinin tamamlandığını, 111 projenin devam ettiğini, 68 projenin ihale aşamasında olduğunu, 79 projenin henüz başlanamayan projeler arasında yer aldığını söyledi.

Deniz, bu projelerin 29 tanesinin tarım sektörüyle ilgili, 8 âdeti yükseköğretim, 6 âdeti madencilik, 71 âdeti ulaştırma sektörüyle ilgili, 33 âdeti eğitim ile 42 âdeti enerji sektörüyle ilgili, 16 âdeti sağlık sektörüyle ve 50 âdeti de bunun dışındaki diğer kamu hizmetleriyle ilgili olduğunu ifade etti. 

Toplantıda il ve ilçelerdeki sorunlar ile buralara yapılan yatırımlar masaya yatırılarak üzerinde tartışıldı.

Toplantıda kamu kurum müdür ve yetkilileri tarafından hazırlanan, yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının 2016 yılı 3. dönem Yatırımcı Kuruluş Dönem Raporu, Yatırım Projeleri İzleme Raporu, Yatırım Projeleri Çalışma ve İş Programı Genel Değerlendirme Raporları, Vali Deniz’e sunuldu.

Toplantıya katılan kurumlar, kendi çalışmaları hakkında detaylı bilgi vererek yapılan ve yapılması planlanan yatırımları geniş kapsamlı olarak anlatarak bilgi verdiler. 

batman-il-koordinasyon-kurulu.jpg

batman-il-koordinasyon-kurulu-001.jpg

batman-il-koordinasyon-kurulu-002.jpg

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
2024 yerel seçimlerde yeni seçilen ve güven tazeleyen muhtarlar ile buluşan..
Siyonist işgal rejiminin başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarında kat..
Uyuşturucuyla mücadelenin temel öncelikleri arasında olduğunu belirten Batm..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Sêgirkan Köyünde serada çalışan çiftçil..
Batman'da etkili olan dolu, şehri etkisi altına alırken bu durum şehrin..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=