Lütfen bekleyin..



Vali, Komutan el ele halkı selamladı

23 Temmuz 2016, 20:39 - Okunma: 2327

Darbe girişiminin ardından başlayan darbe nöbeti, Batman’da sekizinci günde de tüm coşkusuyla devam etti.

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu çağrı üzerine, Batman’da meydanlara inen vatandaşların darbe nöbeti, yedinci gününde  de tüm coşkusuyla sabah saatlerine kadar sürdü. Meydanı ellerinde Türkiye bayrakları ile HÜDA PAR ve AK Parti flamalarının yanı sıra Tevhid bayraklarıyla dolduran binlerce vatandaş, attıkları sloganlarla darbe girişimine tepkisini yineledi.

TSK içerisindeki bir grup asker tarafından yapılmak istenen ABD destekli darbe girişimine karşı Batman’da ilk günden bu yana meydanlara çıkan halk, darbe nöbetinin yedinci gününde de alanı doldurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu çağrıya uyan 7’den 70’e her yaştaki binlerce Batmanlı, Turgut Özal Bulvarı Valilik önünde sabaha kadar meydanları terk etmeyerek, darbe girişimini telin etti.

HÜDA PAR ve kendisine yakın STK’lar ile AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK darbe nöbetine desteğini sürdürmeye devam ediyor.

Coşkunun hiç eksik olmadığı alanda kurulan platforma çıkan Özlem Ajans sanatçıları, Kürtçe ve Türkçe seslendirdikleri birbirinden güzel ilahilere halk hep bir ağızdan eşlik etti.

“Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle dimdik meydanlardayız”

Kur’an-ı Kerim’in okunduğu alana kurulan platforma çıkarak halka hitaben bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, “Alçak Fethullahçı Terör Örgütü çetelerinin darbe girişimini başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın dik duruşu, emniyet mensuplarının kararlı duruşu, kendi içinde çıkan hainlere dimdik ayakta duran silahlı kuvvetlerimiz ve aziz milletimiz sayesinde bu belayı defettik. Bu terör örgütü ve onu destekleyenler bu millete diz çöktürmeye çalıştılar. Onlar ve arkasındaki güç Çanakkale’de bu milleti dize getiremediler. Çünkü orada Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle dimdik ayaktaydık. Bugünde Türkiye’nin bütün meydanlarında Batman’da, Diyarbakır’da, İstanbul’da, Edirne’de, Ankara’da yine Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle yine dimdik bu meydanlardayız.” dedi.

“Fatihin torunlarıyla, Selahattin’i Eyyubi’nin torunları bir olduğu müddetçe hainler emellerine ulaşamayacaklar”

Hiçbir örgütün milleti dize getiremeyeceğini vurgulayan Vali Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü Fatihin torunlarıyla, Selahattin’i Eyyubi’nin torunları bir olduğu müddetçe bunlar bunu başaramayacaklar. İl Jandarma Komutanıma hain çetenin bir tanesi başına silah dayadı. O komutanımız şimdi buradadır. Vatanını, bayrağını sevenler burada, hainler, çeteler içerdedir. Biz bir ve beraber olduğumuz müddetçe Rabbim bu hainlere asla ama asla fırsat vermeyecek. Fethullahçı Terör Örgütü’de, DAEŞ’de, PKK’de aynı yerden yönetiliyor. Bizler bir ve bütün olduğumuz sürece, onlar ne yaparsa yapsınlar bizler daha çok çalışacağız.”

“Birlik, muhabbet ve sevgiyi her daim koruyalım”

Daha sonra platforma çıkarak bir konuşma yapan HÜDA PAR İl Sekreteri Veysi Demir, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Halkların birlik ve beraberlik tavrının çok anlamlı olduğunu, dostlara güven, düşmana korku verdiğini söyleyen Demir, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde direniş meydanında ilk geceden beri direnen ve meydanı terk etmeyen halkımızın bu birlikteliği, bu muhabbeti ve bu direnişi dünyaya örnek olacak niteliktedir. İlk günden beri burada farklı parti ve STK’lardan oluşan bu inançlı kitlenin içinde bulunduğu birlik, muhabbet ve sevgiyi her daim koruyalım. Bu birliktelik ve muhabbeti farklı şekillerde bozmak isteyenler olabilir ve olacaktır. Sakın bunu bozmayalım. Bunlar bazen hakaret ve tehdit dolu açıklamalar ile bazen de şeytanın sağdan yaklaşması şeklinde sureti haktan görünerek, yanımıza gelip bizleri birbirine düşürmek isteyebilirler. Bu oyunlara karşı duyarlı ve uyanık olalım ve bu muhabbet ve birlikteliğimizi bozmayalım.” diye konuştu.

“Müslümanlar olarak adalet ile hareket etmek zorundayız”

Konuşmasının devamında Demir, şu ifadelere yer verdi: “Darbe girişiminde bulunup halka ve kurumlara tank, uçak ve helikopterle ateş edip ezmeye çalışan darbeci zalimler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bunlara karşı muhabbet ve hüsnü zan gösterilemez. Ancak bunu yaparken çok önemli bir noktaya dikkat etmemiz lazım. Bunun geçmişte 28 Şubat’ta yaşandığı gibi bir sürek avına dönüşmemelidir. Bizler ve idarecilerimiz Müslümanlar olarak adalet ile hareket etmek zorundayız.”

Vali Deniz’in yanı sıra alanda; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, darbecilerce 12 saat esir alınan İl Jandarma Komutanı Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü Necati Deniz, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri hazır bulundu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir araçta yapılan aramada yangın tüpünün içine gizlenmiş bir..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararıyla bugünden itibaren katk..
Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan, yaptığı yazılı açıklamada, uzun ..
Batman'ın henüz şehirleşme anlamında hak ettiği noktada olmadığını beli..
Batman'da uyuşturucu satıcılığı yapanlara yönelik düzenlenen operasyond..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, özel bakıma muhtaç hastaların genel a..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=