Lütfen bekleyin..



Kızılay’dan 300 fakir aileye pide ve kavurma

22 Haziran 2015, 15:17 - Okunma: 2394

Kızılay Batman Şubesi, kentte fakir ve muhtaç durumda olan 300 aileye sıcak pide ve kavurma dağıttı.

Kızılay Batman Şubesi, her yıl Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği fakir ailelere sıcak pide ve kavurma dağıtımına yoğun talep gösterildi.

Sıcak pide ve kavurma dağıtımının bu yılda da büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Kızılay Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ, 300 aileye sıcak pide ve kavurma dağıttıklarını söyledi.

Manevi huzurun ve paylaşımın zirveye çıktığı Ramazan ayında Kızılay olarak tüm halkın ve İslam âleminin Ramazan-ı Şerifini kutladıklarını belirten Tezdiğ, “İhtiyaç sahibi ailelerimizin iftar sofralarına bir katkıda biz sağlayabildiysek ne mutlu bize. Bu mübarek günlerde alacağımız birer hayır duası ve ailelerin yüzlerindeki birer tebessüm bize yeter." dedi.

Ramazan ayının bereket ve paylaşım ayı olduğuna dikkat çeken Tezdiğ, Ramazan ayının bereket, paylaşma, kardeşlik duygularının pekiştiği, sofraların bereketlendiği ve tok olanın açın halinden anladığı bir ay olduğuna vurgu yaparak, ihtiyaç sahibi ailelerin iftar sofralarına bir katkı sağlayabilmek amacıyla başlattıkları sıcak pide ve kavurma geleneğini sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=