Lütfen bekleyin..



Vali Deniz Muhtarlarla Bir Araya Geldi

04 Ağustos 2016, 12:50 - Okunma: 2002

Batman merkez ve bağlı ilçelerin mahalle ve köy muhtarları toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı.

İl Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, ilçe kaymakamları, kamu kurumlarının yöneticileri ve muhtarlar katıldı.
Ülkemizde 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini ve terörle mücadele konusunda yapılması gerekenler ile mahalle ve köylerimizin sorunlarını değerlendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla muhtarla bir araya gelen Vali Deniz, “Gün birlik ve beraberlik olma günüdür, bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur” diye konuştu.
DÜNYA BU COĞRAFYADA KÖTÜLÜĞÜN DİBİNİ GÖRDÜ
Muhtarlara hitap eden Vali Deniz, Türkiye’nin çok ciddi bir süreçten geçtiğini belirterek, “Özelikle 15 Temmuz gecesi silahlı kuvvetlerimiz içine sızmış hain Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) darbe girişimi ile karşılaştık. Darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerden itibaren, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetleri, emniyet mensuplarımızın kararlı ve azimli duruşu ve silahlı kuvvetlerimiz içerisinde vatanını, milletini ve bayrağını seven askerlerimizin, komutanlarımızın olması ve tabi ki en önemlisi aziz milletimizin, vatanına, bayrağına, milli ve manevi değerlerine sahip çıkma uğruna dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir direniş göstermesi sayesinde bu hainler bertaraf edildi.
O gece dünya, bu coğrafyada kötülüğün dibini gördü. Daha önce bu coğrafyada böyle bir kötülük yaşanmamıştır. Bu kötülüğe karşı insanlarımızın göstermiş olduğu birlik ve beraberlik ruhu,  bütün dünyaya insanlığın nasıl yüceldiğini gösterdik. İnsanlarımızın bir anda, hangi düşüncede olursa olsun, vatan, millet ve bayrak sevgisinin ne demek olduğunu göstererek, tankın önüne yatarak, uçaktan atılan mermilere göğüs gererek, öleceğini bile bile o cesareti, o yürekli duruşu kelimelerle ifade etmek mümkün değildir. Bu hain girişimler bu cesaret sayesinde başarılı olamadı. Bu millet Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla,  Çerkez’iyle, Roman’ıyla ve  Alevi’siyle, Sünni’siyle bu şanlı duruşu gösterdi. Bunun için bu aziz milletin ferdi olmak kadar gurur verici bir şey olamaz. ” dedi.
FETÖ’NÜN OYUNUNU NASIL BOZDUYSAK, PKK’NIN OYUNUNU DA HEP BERABER BOZACAĞIZ
Darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerden itibaren Batmanlıların demokrasi, millet ve bayrak sevgisiyle alanlara inerek darbeye karşı tepkilerini dile getirdiklerini belirten Vali Deniz, Batmanlıların daha önce hendek siyasetine pirim vermedikleri gibi darbeye karşı dimdik durduklarını, durmaya da devam ettiklerini söyledi.
Bütün terör örgütlerinin aynı kaynaktan beslendiklerini vurgulayan Vali Deniz, oyun kurucularının çok büyük oynadıklarını belirterek, FETÖ/PDY, PKK, DAİŞ  ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin iplerinin nerede olduğunu herkesin çok iyi bildiğini ifade etti.

Vali Deniz; “İhanet şebekelerinin nereden kontrol edildiğini, çok daha iyi görüyorsunuz. Bu Fethullahçı terör örgütünü kullananlar aynı şekilde PKK’yı da kullanıyor. Cizre’de Nusaybin’de Şırnak’ta ne zulümler yaptılar. Yollara patlayıcılar yerleştirerek insanlarımızı katlettiler.  Gençlerimizi dağa çıkardılar,  mahkeme kurmaya çalıştılar. Süreç dolayısı ile devletin hoşgörüsünü maalesef kullandılar. Onlar bertaraf edildi derken şimdi de bunları devreye soktular. Darbe girişiminde bulundular. Şimdi ne oldu son 10 gündür tekrar bu hainleri devreye soktular; Bingöl’de, Hakkari’de ve Ordu’da birçok güvenlik görevlimiz şehit oldu. Hepimizin iyi düşünmesi lazım, Fetullaçı terör örgütünün oyununu bu millet nasıl bozduysa o yürekli duruşu ile bizler bu PKK’nın oyununu, onurlu ve şerefli duruşumuzla bozacağız. Bozmak zorundayız.
PKK terör örgütü hasat dönemlerinde çiftçilerimizden tehditle sözde vergi adı altında haraç toplandığı duyumları almaktayız. Sizden istediğim bu tür durumların yaşandığını duyduğunuz anda güvenlik güçlerimize bildirmenizdir. Birlikte hareket ettiğimiz zaman bu belanın da üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum.
Bizler vatandaşımıza hizmet konusunda gece gündüz demeden çalışacağız. Ama hainlerle mücadele konusunda da kim hainlik yapıyorsa kim hainlerle işbirliği yapıyorsa, Fetullahçı terör örgütü ile PKK ile iş birliği yapıyorsa, hukuk çerçevesinde gereğini yapmak; bizim vatan ve millet borcumuzdur.   Sizlerden yürekli bir duruş bekliyorum, bu oyunun ne kadar büyük olduğunu hep beraber düşünelim.
Yürekli ve onurlu bir duruş sergilersek bu hainleri bertaraf edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücü ve kudreti var. Askerimizin içine sızmış hainler uçakla, tankla başaramadı. PKK terör örgütü ise hiç başaramaz. Çünkü biz bin yıldır bu coğrafyada beraber yaşıyoruz, aynı dinin mensupları ve güzel peygamberin ümmetiyiz” diye konuştu.
ANIZ YANGINLARI
Buğday ve mısır bitkisinin hasat dönemlerinde ilimizde anız yangınlarının sık sık yaşandığını ifade eden Vali Deniz, muhtarlardan, anız yangınlarının insan ve çevre sağlığına verdiği zararlar konusunda çiftçilere gerekli uyarılarda bulunmaları gerektiğini vurguladı.
“OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ”
Okul öncesi eğitimin ilimizde yaygınlaşması için muhtarlardan destek isteyen Vali Deniz, ilimizde okul öncesi okullaşma oranını Türkiye ortalamasının altıda olduğunu belirterek, okullaşma oranını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarılması için  tüm yerleşim birimlerimizde okul çağında olan her çocuğun okula kaydedilmesi konusunda ilgililere talimat verdiğini ifade etti.
Önceliğimizin eğitim olduğunu belirten Vali Deniz; “Eğitimde bir hamle yaparak, çocuklarımızı en iyi yerde görmek istiyoruz. Anaokulundan itibaren çocuklarımıza güzel bireğitim verebilirsek, bu çocuklarımız devletin en yüksek makamlarında niye olmasınlar. Onun için sizlerin özel desteğine ve okul müdürleri ile beraber çabanıza ihtiyacımız var. Eğitim olmadan başarılı olmak mümkün değil” dedi.
Vali Deniz “Batman birçok konuda örnek gösterilecek bir il. Ama bölgede kaçak elektriğin kullanımının engellenmesi konusunda bir duruş sergileyelim artık buna bir dur diyelim. Bu durum birçok yerde propaganda malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bu tür sorunları çözdüğümüz zaman bölgemizin parlayan yıldızı Batman’ımızın tanıtımını her alanda daha rahat bir şekilde yapacağız” dedi.
Konuşmasının sonunda Vali Deniz, katılımlarından dolay muhtarlara teşekkür ederek, başarılar diledi.
Toplantıdan sonra Vali Deniz, Kültür Merkezi fuaye salonunda muhtarlarla bir süre sohbet ettikten sonra Kültür merkezinden ayrıldı.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da petrol sahasında elektrik akımına kapılan bir işçi ölürken 2 ..
DEM Partili Siirt Belediyesi, halkın büyük tepkisini çekecek bir karara imz..
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) talimatları doğrultusunda Batman Defterda..
Batman'da denetlenen 126 güzellik merkezinden 74'üne toplam 491 bin..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da her geçen gün artan u..
Batman'da sıcakların giderek yükselmesi araçlarda klima kullanımını art..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=