Lütfen bekleyin..



Tekstil fabrikası Ramazandan dolayı gece vardiyasına geçti

23 Haziran 2015, 14:05 - Okunma: 2352

Batman’da bir tekstil fabrikası, işçilerin Ramazan ayında rahat çalışabilmeleri için gece vardiyasına geçti.

Sıcaklığın yaklaşık 40 dereceyi bulduğu Batman’da bir tekstil fabrikası, işçilerin Ramazan ayında zorlanmamak ve üretimin aksamaması amacıyla gece vardiyasına geçti.

Kentte giyim üzerine üretim yapan özel bir fabrikada çalışan 80 işçi, iftardan sonra çalıştıkları fabrikaya gelerek sahur vaktine kadar çalışıyor. Oruçlarını rahat tutabilmek için kendilerine fabrika yemekhanesinde düzenlenen sahur programının ardından işçiler, evlerine servislerle bırakılıyor.

Mübarek Ramazan ayında gece vardiyasına geçmeyi personelin rahatlığı açısından çok önemsediklerini belirten fabrika sahiplerinden Yılmaz Cuci, işçilerin de isteğiyle böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Ramazandan önce gündüzleri çalıştıklarını ama işçilerinin daha rahat çalışabilmesi için gece vardiyasına geçtiklerini dile getiren Cuci, “Genelde gündüz olarak çalışıyorduk fakat sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu kentte Ramazan dolayısıyla vardiyamızı geceye çevirdik. Bu da işçilerin istekleri doğrultusunda oldu. İşçiler, hem havaların sıcak olması ve hem de oruçlu olması hasebiyle iş yapamazdı. O yüzden gece çalışıyoruz. Bu yüzden işçilerimiz daha rahat ve sevinçli bir şekilde çalışıyorlar. İşçilerimiz, gündüz rahat bir şekilde oruçlarını tutuyor ve gecede işlerini yapıyorlar.” dedi.

Böylesi bir çalışmanın kendileri için çok daha iyi olduğunu söyleyen işçiler de, sevinçlerini dile getirdiler. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Etiketler : ramazan, tekstil
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da petrol sahasında elektrik akımına kapılan bir işçi ölürken 2 ..
DEM Partili Siirt Belediyesi, halkın büyük tepkisini çekecek bir karara imz..
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) talimatları doğrultusunda Batman Defterda..
Batman'da denetlenen 126 güzellik merkezinden 74'üne toplam 491 bin..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da her geçen gün artan u..
Batman'da sıcakların giderek yükselmesi araçlarda klima kullanımını art..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=