Lütfen bekleyin..



Batman’da çıkan yangın bin 100 dönümlük tarlayı küle çevirdi

23 Haziran 2015, 17:00 - Okunma: 2678

Batman’da patoz egzozunun neden olduğu yangında yaklaşık bin 100 dönüm tarla küle döndü.

Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı Irmak (Kêfırâlbê) köyü, Gercüş ilçesine bağlı Çiçekli (Şıfêrê) köyü ve Çiçekli köyüne bağlı Yukarı Kavaklı (Kırağila jore) mezrasında meydana gelen yangında yaklaşık bin 100 dönüm tarla küle döndü.

Edinilen bilgilere göre,  Irmak ve Çiçekli köyleri ile Çiçekli köyüne bağlı Yukarı Kavaklı mezrasında Abdullah Güneş, Azam Gündüz, Tahir Kurt, Abdulkerim Yıldız, Naif Demir, Şehmus Demir, Ahmet Demir, Ali Ekinci ve Abdurrahman Demir’e ait bin 100 dönümlük tarla yandı.

Yanan tarlaların yaklaşık 110 dönümünün buğday ekili olduğu, geri kalan kısmının ise hayvanlar için otlatma tarlaları ve kış ayında yem olarak kullanılacak olan samandan oluştuğu belirtildi.

Yangına 1 itfaiye ve 11 traktörle müdahale edildi

Çiçekli Köyü ve köye bağlı Yukarı Kavaklı mezrasındaki buğday ekili arazilerde çıkan yangına köy sakinleri 5 traktör ile müdahale ederken olaya bir de itfaiye aracı müdahalede bulundu.

Irmak Köyünde ise itfaiye yanan tarlaya ulaşamadığından dolayı müdahaleyi çevre köy sakinleri ve köy sakinlerinin 6 traktör yardımıyla saatlerce süren çabanın ardından ancak söndürülebildi.

Bir yıllık emeklerinin heba olduğunu söyleyen Çiçekli Köy sakinlerinden Azam Gündüz, tarlada ekili buğday hasadı yapılırken patozdan çıkan bir kıvılcımla tarlalarının gözlerinin önünde küle döndüğünü söyledi.

Gündüz, “Eğer etraftaki köylerden yardım gelmeseydi büyük bir felaket yaşanırdı. 5 traktör ve bir itfaiye aracıda yangın yayılmaması için büyük gayret gösterdiler. Yangında birçok hayvanda zarar görürken bir tavşanda yanarak telef oldu. Köyümüzde ve bağlı mezramızda 100 dönüm tarla yandı. Yaklaşık 10 dönümü ekili buğday, geri kalan kısmı ise hayvan otlatma tarlaları ve samandı. Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Irmak Köyü sakinlerinden Ahmet Demir ise şunları söyledi: “Patoz makine egzozundan çıktığı tahmin edilen bir kıvılcımla yangın çıktı. Birçok köylüye ait bin dönümden fazla tarla yandı. Yanan tarlanın içinde 100 dönüm ekili buğday vardı. Yanan tarlalara ulaşım zor olduğundan itfaiye geldiği halde müdahale edemedi. Çevre köy sakinleri ve köylümüzün de yardımıyla traktörlerle uzun uğraşlar sonunda yangını söndürebildik. Tam da hasat döneminde tarlalarımızın yanması bizleri çok mağdur etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden ve tüm yetkililerden zararımızın karşılanması için destek bekliyoruz.” (M.Sait Çelik – İLKHA)

Etiketler : tarla yangını
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun ve beraberindeki heyet, Tun..
Batman'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, silah bırakma sürec..
Batman genelinde düğün salonlarında fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçil..
Batman il girişinde durdurulan bir araçta yapılan aramada 2 kilo 900 gram e..
Batman’ın Sason ilçesinde otomobilin motosikletle çarpışması sonucu meydana..
Batman Valisi Ekrem Canalp 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayıs..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=