Lütfen bekleyin..



Yasin Börü Davası 26 Eylül’e ertelendi

18 Ağustos 2016, 17:46 - Okunma: 1967

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim vahşetinde PKK’lılarca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı dava 26 Eylül 2016 tarihine ertelendi.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK'lılar tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin 19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 7’nci duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  Mahkeme davayı 26 Eylül Pazartesi gününe erteledi.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen dava, saat 10.00’da Ankara Adliyesi’nde kapalı usul görülmeye başlandı. Duruşmaya mağdur yakınları ile çok sayıda avukatın yanı sıra siyasi parti yetkilileri ve STK temsilcileri katıldı.

Saat 10.00’da başlayan davada Sedat Çoban’ın ifadesi tutuklu bulunduğu Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve görüntü bilişim sistemi (SESBİS) ile alındı.

Tutuklu sanıkların hiçbiri duruşmaya katılmadı

Tutuklu sanıkların hiç biri mahkemeye gelmezken ses ve görüntü bilişim sistemi (SESBİS) üzerinden de ifade vermek istemedi. Tutuksuz yargılanan 4 sanığın da mahkemeye gelerek ifade verdiği davada daha önce yakalama kararı bulunan Ferdi Gül’e gizliği tanığın kendisi hakkındaki ifadesi okundu.

Şehit Hasan Gökgöz’ün annesi fenalaştı

Sanık avukatlarının beyanı alınırken olaylarda hunharca katledilen şehit Hasan Gökgöz’ün annesi Mehtap Gökgöz dayanamayarak fenalık geçirdi. Mağdur yakınlarının yardımıyla dışarıya çıkartılan anne Gökgöz’e 112 sağlık ekipleri müdahale etti.

Duruşma, verilen yarım saatlik aranın ardından mahkeme tutuklu 19 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 26 Eylül Pazartesi gününe erteledi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=