Lütfen bekleyin..



PKK’nin bombalı saldırısıyla hayatı karardı

18 Ağustos 2016, 17:48 - Okunma: 2051

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çatışmalar sonucu ailesiyle yaşadığı evi yıkılan, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen bombalı saldırıda da yaralanan genç, PKK’nin sadece kendisinin değil birçok insanın hayatını kararttığını söyledi.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde PKK’liler tarafından çukur kazılıp barikatlar kurulması sonucu yaşanan çatışmalarda evleri yıkılan Büyüm ailesi, ikinci bir mağduriyet daha yaşıyor.

Geçtiğimiz gün Diyarbakır-Batman karayolu Bismil yol ayrımında bulunan Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’na yönelik bombalı araç saldırısında yaralanan Muhammed Büyüm adlı genç, PKK’nin sadece kendisinin değil birçok insanın hayatını kararttığını söyledi.

İş-Kur elemanı olarak denetleme istasyonunda çalıştığını belirten Büyüm, “Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı evimizi terk etmek zorunda kaldık, sonrasında evimiz yıkıldı. Patlama olduğu vakit öğle yemeğine gittik. İlk başta 4 el silah sesi geldi. Ardından bomba patladı. İçerideyken arkadaşlarımdan biri, ‘Saldırı var, yere yatın’ dedi. O an 5 yaşında bir çocuk gördüm. Daha sonra komiserin oğlu olduğunu öğrendim. Onu almaya giderken yaralandım. Bir an gözlerim karardı. Ayaklarım tutmuyor ve bir şey yapamıyordum.” diyerek yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

“Allah hakkımızı bırakmasın”

Patlamada iki bacağı, sağ kolu ve bir gözünün zarar gördüğünü dile getiren Büyüm, sözlerini şöyle tamamladı:

“Allah hakkımızı kimseye bırakmasın. Biz tek değil, saldırıyla birçok insan mağdur oldu ve birçok insan öldü. Allah PKK'nın belasını versin, kendi halkını öldürüyor. Böyle bir şey olmaz. Bunların din ve imanla alakaları yok.”

“Eğer halk tepki verseydi PKK bu cesareti bulamazdı”

Büyüm’ün babası Abdulcebbar Büyüm ise “PKK yüzünden evlerimizden çıkmak zorunda kaldık. Hiçbir eşya alamadan evi öylece bırakıp çıktık. Evi eşyayla beraber yıktılar, biz hala kiradayız. Bu yaptıkları olaylar insanlık dışıdır çünkü insan olanlar böyle yollara başvurmazlar. PKK başka devletlerin maşalığını yapıyor. PKK için toplum yanlışların içerisinde ama halk tarafından da hiçbir tepki verilmiyor. Eğer halk PKK’ye tepki verseydi PKK bu cesareti almaz ve bu tür saldırılar da olmazdı.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel-İLKHA)

Etiketler : PKK, saldırı, bomba, çatışma,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Ailemiz: Huzur Ve Güven Kaynağımız” konusu işlendi...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=