Lütfen bekleyin..



Sason'da 3 PKK'lı Öldürüldü

26 Ağustos 2016, 09:49 - Okunma: 2057

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Batman’ın Sason ilçesinde yapılan operasyonlarda 3 PKK’lı öldürülürken, 1’i yaralı olarak ele geçirildi.

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi maksadıyla, bölge halkımızın da desteğiyle bölücü terör örgütü ile mücadeleye aralıksız olarak devam edilmektedir.
 
 24 Ağustos 2016 Çarşamba günü Sason İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bir grup BTÖ mensubunun barındığı insansız hava araçlarından tespit edilmiş, müteakiben icra edilen hava harekatı ile teröristlere ait sığınak, barınak ve yaşam alanları bombalanarak kullanılamaz duruma getirilmiştir.
 
25 Ağustos 2016 tarihinde icra edilen arazi araması sonucunda  (1) BTÖ mensubu yaralı,  (3) BTÖ mensubu ise ölü olarak silahlarıyla birlikte ele geçirilmiştir.
 
Bölgede yapılan aramada; teröristlere ait (1) adet SA 16/18 olduğu değerlendirilen yerden havaya atılan hava savunma füzesi, (2) adet M-16 piyade tüfeği, (1) adet kaleşnikof  piyade tüfeği, bunlara ait şarjör ve bol miktarda mühimmat, (5) adet el bombası, (22) adet EYP düzeneği, Plastik patlayıcı ve bol miktarda örgütsel doküman ile yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.
 
Söz konusu bölgede arama/tarama faaliyetleri ile bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Bursluluk sınavında 80 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincis..
Konut fiyatlarının düştüğünü, şu an için ev almanın tam zamanı olduğunu bel..
Batman'da petrol sahasında elektrik akımına kapılan bir işçi ölürken 2 ..
DEM Partili Siirt Belediyesi, halkın büyük tepkisini çekecek bir karara imz..
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) talimatları doğrultusunda Batman Defterda..
Batman'da denetlenen 126 güzellik merkezinden 74'üne toplam 491 bin..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=