Lütfen bekleyin..



Türkiye’nin bir kısmını Esad rejimine feda edenler...

04 Eylül 2016, 09:21 - Okunma: 2154

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bursa-Batman Gönül Köprüsü projesi kapsamında ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere bugün Batman’a geldi.

AK Parti'nin ‘Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında, beraberindeki partilerle birlikte Bursa ile kardeş olan Batman'a giden bakan, "Özellikle teröre karşı, terörün Batman'ın içinde tahribatını engellemek adına Batmanlı hemşehrilerimiz çukur siyasetini etkin hale getirmemek adına çok ciddi direndiler ve terör örgütü ile aralarına mesafe koyma adına ciddi direniş gösterdiler” dedi.

'ÇUKUR SİYASETİNİN TAHRİBATLARINI GÖRDÜK'

Terörle araya mesafe konması durumunda bölgeye yatırımcı geleceğini kaydeden Tüfenkci, şöyle devam etti:
 

“Biz çukur siyasetinin Cizre'de, Silopi'de, Diyarbakır'da hangi tahribatlara neden olduğunu beraber gördük ve yaşadık. Burada esnafımızı bir ekmeğe muhtaç edenler, insanımızın kapısından sokağına çıkamaz hale getirenler, bugün bunu farklı boyuta taşıyarak, yine bölgenin insanlarının hayatına mal olacak şekilde ve yaşamını altüst edecek şekilde, belki de Suriyelileştirmek için belki de Esed rejimine Türkiye'nin belli bir kısmını feda edebilme adına bu eylemleri ortaya koyanlar, elbette ki hem milletimizin nezdinde hem de hukukun nezdinde hesap verecekler."

“Terörü bu topraklardan külliyen bertaraf edeceğiz”

Burada açıklamada bulunan Bakan Tüfenkci, bölgede yaşanan olaylara değinerek, terörün bitirilmesi noktasında hükümet olarak kararlı olduklarını söyledi. Tüfenkci, “Nereye kadar giderse, terör nereden gelirse gelsin, hangi örgüt tarafından yapılırsa yapılsın sonuna kadar, kökü kazınana kadar mücadelemiz devam edecek. Biz çukur siyasetinin Cizre’de, Silopi’de, Diyarbakır’da hangi tahribatları yaptığını hep beraber gördük ve yaşadık. Burada esnafımızı bir ekmeğe muhtaç edenler, insanımızın kapısından sokağına çıkamaz hale getirenler, bugün bunu bir farklı boyuta taşıyarak, yine bölgenin insanlarının hayatına mal olacak şekilde ve yaşamını altüst edecek şekilde, belki de Suriyelileştirmek için, belki de Esad rejimine Türkiye’nin belli bir kısmını feda edebilme adına bu eylemleri ortaya koyanlar, elbette ki hem milletimizin nezdinde hem de hukukun nezdinde hesap verecekler.” dedi.

Konuşmasının devamında Tüfenkci şunları söyledi: “Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması, terörün bitirilmesi noktasında hükümet olarak kararlıyız. Elbette ki bu mücadelede şehitlerimiz olacak.  Şehitliğin ne manaya geldiğini bu Milet çok iyi biliyor. Bu vatan içinde canımız vermeye her birimiz zaten hazırız. Bu bilinç içerisinde hareket ediyoruz. Bunun şehitlerimizin zaten etnik kimliği yok hepsi bu milletin evlatları, bu coğrafyanın insanları. Dolaysıyla şehitlerimiz Cenab-ı Allah takdir ettiği takdirde, inşallah biz bu mücadeleyi kazanacağız ve bu terörü bu topraklardan külliyen bertaraf edeceğiz.”

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Tefenkci ve beraberindeki heyet, kentteki esnafı gezdi. Bölgedeki olaylardan dolayı işlerinin azaldığını ve kira fiyatlarının yüksekliğinden şikâyet eden esnafın sorunlarını dinleyen Tefenkci, terörle mücadelede sonuna kadar devam edeceklerini ve terör olaylarının bitmesi halinde bölge olarak kalkınacaklarını belirtti.

Esnaf ziyaretlerinin ardından Bakan Tefenkci, Kristal Park’ta STK temsilcileriyle bir araya geldi. (M.Fatih Akgül-İLKHA) / Hür24 Haber)

bakan-tufenkci-turkiye’nin-bir-kismini-esad-rejimine-feda-edenler....jpg

bakan-tufenkci-turkiye’nin-bir-kismini-esad-rejimine-feda-edenler...-001.jpg

bakan-tufenkci-turkiye’nin-bir-kismini-esad-rejimine-feda-edenler...-002.jpg

bakan-tufenkci-turkiye’nin-bir-kismini-esad-rejimine-feda-edenler...-003.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=