Lütfen bekleyin..



FETÖ Mağdurlarından Baroya Ziyaret!

22 Eylül 2016, 15:22 - Okunma: 2182

FETÖ kumpasları sonucu yıllardır cezaevinde olan dindar mahkûmların aileleri, Batman Baro Başkanlığını ziyaret ederek,sorunlarını anlattılar.

90’lardan günümüze çeşitli komplo ve kumpaslarla cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların bir araya gelerek oluşturduğu “28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi” Batman Baro Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Aileleri, Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim makamında ağırladı. FETÖ mağduru aileler, yaşadıkları hukuksuzluğu ve mağduriyeti anlatarak Baro Başkanı Sevim’den destek talebinde bulundu.

FETÖ/PDY’nin polis ve yargı ayağı tarafından kurulan komplo ve kumpasları sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların artık görülmesi gerektiğini belirten mağdur ailelerin sözcüsü Hüseyin Olam, bu mahkûmların yeniden yargılanması gerektiğini söyledi.

Sadece İslami kimlikli mahkûmlar için değil, FETÖ eliyle mağdur edilmiş herkes için adalet istediklerini vurgulayan Olam, “Uzun yıllardır devletin içerisinde bir yapı oluşmuş. Bu yapı emniyete, yargıya, orduya sinmiş. Devletin birçok kurumunda yer edinmiş. FETÖ buradaki imkânları ve gücünü kullanarak kendisine muhalif olarak gördüğü veyahut da kendisine engel olabileceğini düşündüğü özellikle İslami camialara karşı kumpaslar kurdu ve bu camiaların imhasına çalıştı. Bu yapı insanları mahkûm etti. Bu yapı eliyle mağdur insanlardan kimileri 24 yıl kimileri de15 yıldan bu yana cezaevindedir.” dedi.

“Mahkûm ailelerin hayatları trajediye dönüşmüş”

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün gerçek yüzünün ortaya çıktığını hatırlatan Olam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu yapının ne kadar gözünün kara olduğu görüldü. Fakat bunların mağduriyetlerine sebep oldukları mahkûmlar var. Biz hem 28 Şubat hem de FETÖ’nün mağdur ettiği mahkûmların aileleri olarak bir inisiyatif oluşturduk. Amacımız FETÖ mağduru bu insanların yeniden yargılanmalarını sağlamaktır. Onun için ziyaretler yapıp, destek talebinde bulunuyoruz. Mahkûm aileleri perişan haldedir, çok sıkıntılar yaşadılar, hayatları bir trajediye dönüştü. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Bunun için sizlerin de desteklerini bekliyoruz.”

“Yeniden yargılanma yolunun açılması gerektiğini defalarca belirttik”

28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmların ailelerine adaletin yerini bulması adına destek vereceklerini belirten Baro Başkanı Ahmet Sevim, “Yıllardır özellikle Devlet Güvenlik Mahkemeleri, Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri, Sıkıyönetim Mahkemelerinin meşruiyetinin olmadığı neredeyse devletin en üst kademelerince dile getiriliyordu. Bir sürü kamuoyuna mal olmuş davalarda kumpasların olduğu, başka şeylerin hazırlandığı ve bir siyaset algısı oluşturmaya çalışıldığına dair çok açık veriler vardı ve bu herkes tarafından kabul ediliyordu. Hal böyleyken bu mahkemelerin eliyle verilmiş olan bütün mahkûmiyetler için en azından yeniden yargılanma yolunun açılması konusunda defalarca bu konuda görüş beyan ettik.” dedi.

Neredeyse kendileri gibi düşünmeyen tüm kesiminin zarar gördüğüne dikkat çeken Sevim, “Dosyaya hiç yansımayan, dosyada olmayan delillerle, belki istihbari bilgilerle veya başka türlü faktörlerle mahkûmiyetler kurulduğunu biliyoruz. Bu konu zaten gündemimizde olan bir şey, biz de her türlü desteği sunmaya hazırız. Sadece toplumun bir kesimi değil, nerdeyse muhalif olarak görülen, siyaseten farklı olduğu varsayılan herkese karşı böyle bir şey yapıldı.” açıklamasında bulundu.

28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkumların aileleri FETÖ’ye bağlı hakim ve savcıların yaptığı hukuksuzlukları anlattı. Aileler, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için bir an önce adaletin sağlanıp adil yargılama yolunun tekrar açılması gerektiğini ifade etti.(İLKHA)

28-subat-ve-feto-magduru-aileleri-inisiyatifi.jpg

28-subat-ve-feto-magduru-aileleri-inisiyatifi-001.jpg

ahmet-sevim.jpg

huseyin-olam.jpg

28-subat-ve-feto-magduru-aileleri-inisiyatifi-002.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=