Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR’dan Hicri Yılbaşı mesajı

01 Ekim 2016, 10:20 - Okunma: 2215

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Müslümanların hicri yılbaşını tebrik ederek, yeni Hicri yılın özlenen kardeşlik ve İslam birliğine vesile olmasını temenni etti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı açıklamasında, Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicreti esas alan Hicri yılbaşını tebrik edilerek, yeni Hicri yılın özlenen İslam Birliğine vesile olması temenni edildi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamada, yeni hicri yılın Müslümanlar ve tüm ezilen insanlık için elzem olan İslam Birliğine vesile olması temenni edilerek şöyle denildi: 

“Önderimiz ve Efendimiz Hz.Muhammed’in (S.A.V.) Mekke’den Medine’ye Hicret edişini esas alan, 1 Muharrem 1438 (2 Ekim 2016) Pazar günü Müslümanların takvimi olan Hicri takvimin yılbaşına girmiş olacağız. İslamın bayrağının her yerde dalgalanması için Peygamberimiz (S.A.V), beraberindeki Ashabı ile birlikte Medine’ye hicret etmiştir. Bu hicret, İslam medeniyetinin ve davetinin oluşmasında önemli bir dönüm noktası olmuştur.” denildi.

Hz.Muhammed’in(S.A.V.) ve Ashabının hicret ederken ki kardeşlik ruhunun günümüzde tekrardan tesis edilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Tüm dünyaya gerçek adalet ve kardeşlik anlayışının nasıl olması gerektiğini gösteren ilk İslam toplumu, zamanla zayıflamış ve İslam medeniyetinin değerlerinden uzaklaşmak suretiyle çok sıkıntılar yaşamış ve halen yaşamaktadır. İslam coğrafyasının yaşamış olduğu bu sıkıntıların son bulması ve huzur ve adaletin tekrardan sağlanabilmesi için Hz.Peygamber(S.A.V.) ve Ashabının hicret ederken ki, kardeşlik ruhunun tekrardan tesis edilmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklama sonunda şöyle denildi: “İslam coğrafyasının yaşamış olduğu günümüz sıkıntı ve kargaşanın son bulması, huzur, güven ve adaletin hakim olabilmesi için Hz.Peygamber ve Ashabının hicret ederken ki, kardeşlik ruhunun tekrardan tesis edilmesi gerekmektedir. Bu vesileyle tekrardan tüm Müslümanların Hicri yılbaşını tebrik ediyor ve özlenen İslam Birliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.” 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudü..
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=