Lütfen bekleyin..



FETÖ mağdurlarından TÜMSİAD'a ziyaret!

05 Ekim 2016, 17:12 - Okunma: 2826

FETÖ’nün kumpasları sonucu cezaevine konulan dindar mahkûmların aileleri TÜMSİAD Batman Şubesini ziyaret ederek, desteklerini istedi.

28 Şubat ve FETÖ mağduru ailelerin hak arayışı devam ediyor. 1990'lı yıllardan günümüze çeşitli komplo ve kumpaslar sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin  bir araya gelerek oluşturduğu “28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi” TÜMSİAD Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Aileleri, TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt karşıladı. FETÖ mağduru aileler, kendilerine yaşatılan hukuksuzluğu aktararak, TÜMSİAD Şube Başkanı Yeşilyurt’tan destek talebinde bulundu.

Kendilerinden FETÖ eliyle mağdur edilmiş Yusufî mahkûmlara destek olmalarını istediklerini belirten mağdur ailelerin sözcüsü Hüseyin Olam, “Hem 28 Şubat hem de FETÖ’nün hakimlerinin, yargıçlarının 1990 yılından 15 Temmuz’a kadar mağdur ettiği ve cezaevine koyduğu on binlerce insan var. Amacımız brifinglerle, talimatlarla, uydurulmuş delillerle, ortam dinlemeleriyle mahkum edilen bu insanların gerçekten hukuka uygun kararlar verecek adil yargıçlar tarafından tekrar yargılanmalarını talep etmektir.” dedi.

“Büyük bir mağduriyet, trajedi var”

Bu vesileyle Batman’da sivil toplum kuruluşları ziyaret ettiklerini ver desteklerini istediklerini vurgulayan Olam, “15-25 yıl cezaevinde mağdur edilmiş insanlar da 15 Temmuz ve 28 Şubat darbecileri tarafından mağdur edildiler. Biz istiyoruz ki buradaki mağdurlarda görülsün. Tamamı müebbet ceza almış yaklaşık 700’e yakın farklı İslami camialara mensup hükümlüler vardır. Bunların en azı 15 yıldır cezaevinde, 25 yıldır cezaevinde olan var. Bunların aileleri yıllardır değişik şehirlere bunların görüşlerine gidiyorlar. Bazıları nişanlıyken cezaevine konuldu, bazıları bir aylıkken cezaevine girdi. Bu insanlar cezaevine girdiğinde çocuğu oldu, o çocuk şimdi evlenmiş, torunu onların ziyaretine gidiyor. Büyük bir mağduriyet, trajedi vardır.” diye konuştu.

“Af ve lütuf istemiyoruz”

Tek isteklerinin FETÖ eliyle mağdur edilmiş herkes için yeniden adil yargılanma olduğunu söyleyen Olam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle Cumhurbaşkanından talebimiz bu insanların tekrardan yargılanabilmeleri için artık olması gereken ne varsa onu görmesi ve mağduriyetleri giderebilmesidir. Af ve lütuf istemiyoruz. Sadece hükümetin bu mağdur insanları da görebilmeleridir. Amacımız sadece Müslüman camialar değil, bunların eliyle mağdur edilmiş herkesin tekrardan yargılanabilmesidir.”

“Mağdurlara karşı tekrardan yargılanma yolu açılmalıdır”

15 Temmuz darbe girişiminin sadece millete ve devlete yapılmış bir darbe girişimi değil, bütün Müslümanlara yapılan bir darbe girişimi olduğunu dile getiren TÜMSİAD Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, “FETÖ terör örgütü hiç kimsenin bu kadar etkin olduğunun farkında olmadığı bir örgüttü. Bunu da 28 Şubat’ta bir sürü mütedeyyin insanlara yaptıkları haksızlıklarla tanımaya başladık. Her ne kadar bu kadar etkili olduklarını bilmeseydik de bugün ortaya çıktı. Son 20-25 yıl öncesine gidip, bu malum çetenin emniyette, idarede ve yargıdaki yapılanmasının temeline inip, 28 Şubat mağdurları, siyasi ve sosyal görüşleri ne olursa olsun tüm bu mağdurlara karşı tekrardan yargılanma yolu açılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Verilen kararlar bir daha gözden geçirilip, dosyaları bir daha incelenmelidir”

Sahte delillerle cezaevine konulan çok sayıda insanın olduğunu hatırlatan Yeşilyurt, “Cezaevinde ciddi anlamda sahte delillerle müebbet ceza alan tanıdığımız ve bildiğimiz insanlar var. Bunlara verilen kararlar bir daha gözden geçirilmelidir. Bunların dosyaları bir daha incelenmelidir. Bunların tekrardan topluma kazandırılmaları için ellerinden alınan hakların bir daha geri verilmeli diye düşünüyoruz. TÜMSİAD Batman Şube Başkanı ve aynı zamanda TÜMSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olarak size söz veriyorum.” dedi.

Yeşilyurt, konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Sadece sizin değil, benim kendi yakınlarımdan da 28 Şubat mağdurları var. Ailelerinin neler çektiklerine şahidim. Bu konuyu bir üst noktaya taşımak adına sizin haklarını kendi haklarımızmış gibi savunmak adına elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. inşallah yetkililer de hem sizin hem de bizim sesimize kulak verir de halkın mağduriyetine bir an önce son verirler. Ülkemizin bir daha böyle bir trajedi yaşamaması için sağlam bir anayasa ile güzel temeller atarak, hepimiz ve gelecek neslimizde bu konuda rahat eder.” (İLKHA)

feto-magduru-aileler.jpg

feto-magduru-aileler-001.jpg

huseyin-olam-003.jpg

nezir-yesilyurt.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=