Lütfen bekleyin..



Suriyelilere hijyen paketi yardımı yapıldı

14 Ekim 2016, 14:52 - Okunma: 2280

Batman’da Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından finanse edilen hijyen paketi, Batman’a sığınan binlerce Suriyeliye dağıtıldı.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından finanse edilen temizlik ve hijyen paketi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan 3 bin Suriyeliye dağıtıldı.

AFAD İl Müdürlüğü ve Kızılay Batman Şubesi görevlilerince Suriyelilere İl Göç Dairesi Müdürlüğü önünde hijyen yardımı yapıldı. Hijyen yardımı alabilmek için Göç Dairesi önünde toplanan Suriyeliler, yüzlerce metre kuyruk oluşturdu.

Yapılan yardım ile ilgili açıklamada bulunan Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, kente sığınan 3 bin Suriyeli sığınmacıya hijyen paketi yardımı yaptıklarını söyledi.

Tezdiğ, “Yardımlarımız Suriyeli sığınmacılara yöneliktir. Bütün ailelere yetecek kadar hijyen paketi getirildi. AFAD İl Müdürlüğümüzle beraber bu çalışmayı yürütüyoruz. Kızılay Mülteci Hizmetlerinde kullanmış olduğu malzemeler dün ilimize geldi ve bugünde Suriyeli sığınmacılara dağıtılmaktadır. Bu yardımlar AB Bakanlığınca finanse edildi. Ailelere bu yardımı bugün içinde yapacağız.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da minik çocuklar, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını ..
Klinik Psikolog ve Aile Danışmanı Şeyma Önür, çocuklara para kavramını öğre..
Cuma Hutbelerinde “Peygamberimiz (S.A.S), Cami ve Namaz” konusu işlendi...
Batman'da yaşayan 6 yaşındaki Hatice ve 4 yaşındaki Esma Tan kardeşler,..
Cuma Hutbelerinde “Peygamberimiz (S.A.S) Ve Ticaret Ahlakı” konusu işlendi...
Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, İl Müftü Yardımcısı İlhan Günay ile birlikt..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=