Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR’dan Önemli Açıklamalar!

31 Ekim 2016, 23:59 - Okunma: 4187

HÜDA PAR Genel Merkezi yayımladığı Haftalık Gündem Değerlendirmesinde son günlerde yaşanan gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

huda-par-007.jpgHÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan Haftalık Gündem Değerlendirmesinde Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında süren savaş ve yaşanan insani dramlar, Mekke’ye yönelik saldırı iddiası, PKK’nin yerleşim yerlerine taşıdığı çatışmalar, çukur ve barikat siyaseti sonrası Şırnak’ta yaşanan son gelişmeler,  özellikle ülkenin doğu ve güneydoğusunda sıkça yaşanan internet kesintisi ve sebep olduğu mağduriyetleri ile son günlerde kimi siyasi şahsiyetlere yönelik yapılan saldırıları değerlendirilerek, hükümetin yaşanan sıkıntıların giderilmesinde daha aktif olması gerektiği hatırlatıldı. 
İslam coğrafyasında süren savaş ve insani dramlar
Batılı devletlerin yenidünya düzeni, demokrasi ve insan hakları gibi kavramların arkasına saklanarak emperyalist emellerini İslam coğrafyalarında gerçekleştirme çabası içerisinde olduğu belirtilen açıklamada, emperyalistlerin bu emellerine ulaşma çabalarının İslam coğrafyasına büyük bir yıkım getirdiğine dikkat çekildi.
Savaşların, Müslümanların yerleşik olduğu topraklarda sürdüğü müddetçe kaybedenlerin bütünüyle Müslümanlar olacağı belirtilen açıklamada, “Irak, Suriye, Yemen başta olmak üzere birçok coğrafyada devam eden fiili savaş halinin kazananının Müslümanlar olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Etnik ve mezhepsel ayrılıkları körükleyerek yüz yıldır aynı oyunlarla bu coğrafyayı istediği gibi dizayn etmeye çalışan emperyalizmin eli ve ayağı bu topraklardan kesilmedikçe okulların, hastanelerin, sivil yaşam alanlarının bombalanmasına; açlık, sefalet ve salgın hastalıkların baş göstermesine; aramızdaki birlik-beraberlik ve kardeşlik ruhu ile şehirlerimizin yakılıp yıkılmasına seyirci kalmaya devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.  
MEKKE’YE YÖNELİK SALDIRI İDDİASI
Allah’ın haram belde olarak vasıflandırdığı ve yeryüzündeki bir buçuk milyarı aşkın Müslüman’ın en önemli kutsallarından biri olan Mekke’ye yönelik saldırıda bulunulduğuna dair medyaya yansıyan iddiaların da değerlendirildiği açıklamada, “Bu iddianın gerçek olup olmaması bir yana, bu hususun bu haliyle gündeme gelmiş olması bile en az saldırı yapılmış olması  kadar vahimdir.” denildi. 
İslam Âlemi’nin tefrika ve fitnelerle boğuştuğu bir zamanda Müslümanları provoke etmeye matuf bu tür eylem ve iddialardan şiddetle uzak durulması gerektiği hatırlatılan HÜDA PAR açıklamasında “Yeryüzündeki bütün Müslümanları kendi hürmetlerine halel getirmemeye davet ediyoruz.” çağrısında bulunuldu. 
Şırnak’ ta son durum
Sokağa çıkma yasağının dokuz ayı bulduğu Şırnak’ta halkın yaşadığı mağduriyete de değinilen açıklamada, halkın çoğunun şehri terk ettiği ve yaşanan çatışmalar nedeniyle mamur şehirlerin adeta viraneye döndüğü ifade edildi. 
Şehir merkezine yakın yerlerde çadırlarda yaşayanların olduğu ve imkânı olmayan insanların bu zor hava şartlarında sokakta yaşamak zorunda bırakıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“Çukur ve barikat siyaseti ile örgüt tarafından yeteri kadar mağdur edilen halk, devlet tarafından sürdürülen uzun süreli sokağa çıkma yasağı ile adeta canından bezdirilmiş durumdadır. Kışın kapıya dayandığı bugünlerde soruna bir çözüm bulunmadığı takdirde mağduriyetlerin çok daha ciddi boyutlara varacağı göz önündedir. HÜDA PAR olarak hükümeti artık anlamını kaybetmiş bu yasağı bir an önce kaldırmaya ve kış tamamen bastırmadan yaşanan bu mağduriyetleri acilen sona erdirmeye davet ediyoruz.”
Bazı illerde yaşanan internet kesintisi
Son bir haftadır Diyarbakır ve Batman başta olmak üzere kimi Kürt illerinde yaşanan ve birkaç gündür devam eden internet kesintisinin sebep olduğu mağduriyetlere de değinilen açıklamada, bankacılıktan posta işlemlerine, eczanelerden resmi kurumlara kadar neredeyse bütün alanlarda insanların çok ciddi mağduriyetler yaşadığına vurgu yapıldı.
Yaşanan uzun süreli internet kesintisinin halkta ciddi mağduriyetlerin oluşmasına sebebiyet verdiği belirtilen açıklamada, “Hastaların eczanelerden ilaçlarını alamaması, binlerce vatandaşın fatura veya kredi kartı borcunu zamanında ödeyemediği için faiz ödemek zorunda kalması, vatandaşta kendilerine yönelik bir toplu cezalandırma algısının oluşmasına sebebiyet vermiştir. Hükümet, hayatı durduran ve her alanda ciddi mağduriyet ve hak kayıplarının yaşanmasına sebebiyet veren bu tür uzun süreli uygulamalarda bulunmaktan kaçınmalı ve yaşanan hak kayıplarını telafi etme yoluna gitmelidir. “ ifadeleri kullanıldı. 
Siyasi kişi veya kurumlara yönelik saldırılar
CHP Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan'a ile AK Parti Kızıltepe ilçe teşkilatına yönelik bombalı ve silahlı saldırıya da değinilen açıklamada, siyaset mekanizmasına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu belirtildi. 
Olaylarda can kaybının yaşanmamış olmasının ve CHP'li Tezcan'a yönelik saldırının failinin yakalanmış olmasının sevindirici olduğu belirtilen açıklamada, “Siyaset mekanizmasının işlevselliğini hedef alan bu tür saldırıları kınıyor, yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.  
Açıklamada son olarak; “HÜDA PAR olarak şiddeti bir hak arama yöntemi olarak görmüyor ve siyaset kurumunu hedef alan bu tür saldırıları kabul edilemez buluyoruz.” denildi.                                                                                                        

Açıklama metni:
GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ
İSLAM COĞRAFYASINDA SÜREN SAVAŞ VE İNSANİ DRAMLAR
Yenidünya düzeni, demokrasi ve insan hakları gibi kavramların arkasına saklanarak emperyalist emellerini İslam coğrafyalarında gerçekleştiren Batılı devletlerin neden olduğu yıkım her geçen gün biraz daha artmaktadır. 
Savaş, Müslümanların yerleşik olduğu topraklarda sürdükçe kaybeden bütünüyle Müslümanlar olacaktır. Irak, Suriye, Yemen başta olmak üzere birçok coğrafyada devam eden fiili savaş halinin kazananının Müslümanlar olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. 
Etnik ve mezhepsel ayrılıkları körükleyerek yüz yıldır aynı oyunlarla bu coğrafyayı istediği gibi dizayn etmeye çalışan emperyalizmin eli ve ayağı bu topraklardan kesilmedikçe okulların, hastanelerin, sivil yaşam alanlarının bombalanmasına; açlık, sefalet ve salgın hastalıkların baş göstermesine; aramızdaki birlik-beraberlik ve kardeşlik ruhu ile şehirlerimizin yakılıp yıkılmasına seyirci kalmaya devam edeceğiz. 
Müslümanlar olarak gerek ülke içi gerekse de ülkeler arası sorunlarımızı iç meselemiz olarak görmeli ve sorunlarımızı emperyalizmin olmayan insafına havale etmeden kendi iç dinamiklerimizle çözme iradesini sonuna kadar ortaya koymaya çalışmalıyız. Bu husus kavmiyet, mezhep, devlet veya grup çıkarlarına feda edilemeyecek kadar önemli bir husustur. 
İslam Âlemi’nin iç huzurunu temin etme ve harici düşmanlara karşı tedbir geliştirmeye çalışmanın kendisinin ve bu yönde atılacak adımların şu anki en önemli cihad (gayret) olduğu unutulmamalıdır.
MEKKE’YE YÖNELİK SALDIRI İDDİASI
Allah’ın haram belde olarak vasıflandırdığı ve yeryüzündeki bir buçuk milyarı aşkın Müslüman’ın en önemli kutsallarından biri olan Mekke’ye yönelik saldırıda bulunulduğu iddia edilmektedir. 
İddianın gerçek olup olmaması bir yana, bu hususun bu haliyle gündeme gelmiş olması bile en az saldırı yapılmış olması kadar vahimdir. “Ümmü’l Kura (Şehirlerin anası)” nitelemesine sahip bu mübarek belde, Hz. İbrahim’den bu yana “Tevhid” akidesinin merkezi ve yeryüzünün de ilk kıblesidir. Emniyetin merkezi olması gereken ve bir canlının öldürülmesi veya bir otun koparılmasının dahi cezai müeyyideye bağlandığı bu mukaddes şehre yönelik en ufak bir saldırı girişimi kabul edilemez ve edilmemelidir.
HÜDA PAR olarak İslam Âlemi’nin tefrika ve fitnelerle boğuştuğu bir zamanda Müslümanları provoke etmeye matuf bu tür eylem ve iddialardan şiddetle uzak durulması gerektiğini hatırlatıyor, yeryüzündeki bütün Müslümanları kendi hürmetlerine halel getirmemeye davet ediyoruz.
ŞIRNAK’ TA SON DURUM
Sokağa çıkma yasağının neredeyse dokuz ayı bulduğu Şırnak’ta halkın yaşadığı mağduriyet artarak devam etmektedir. Halkın çoğunun terk ettiği şehir merkezi, yaşanan çatışmalar nedeniyle adeta viraneye dönmüş durumdadır. Şehir merkezine yakın yerlerde çadırlarda yaşayanlar olduğu gibi imkânı olmayan bir kısım insan da sokakta yaşamaktadır. 
Çukur ve barikat siyaseti ile örgüt tarafından yeteri kadar mağdur edilen halk, devlet tarafından sürdürülen uzun süreli sokağa çıkma yasağı ile adeta canından bezdirilmiş durumdadır. Kışın kapıya dayandığı bugünlerde soruna bir çözüm bulunmadığı takdirde mağduriyetlerin çok daha ciddi boyutlara varacağı göz önündedir. 
Hükümet yetkililerinin, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ve özellikle de yıkımların yaşandığı yerlerde halkı mağdur etmeyeceklerine dair sözlerine rağmen yaşanan mağduriyetin insani trajediye dönüşmesi an meselesidir. 
HÜDA PAR olarak hükümeti artık anlamını kaybetmiş bu yasağı bir an önce kaldırmaya ve kış tamamen bastırmadan yaşanan bu mağduriyetleri acilen sona erdirmeye davet ediyoruz.
BAZI İLLERDE YAŞANAN İNTERNET KESİNTİSİ
Diyarbakır ve Batman başta olmak üzere kimi Kürt illerinde yaşanan ve birkaç gün süren internet kesintisi hayatı âdeta felç etti. 
Bankacılıktan posta işlemlerine, eczanelerden resmi kurumlara neredeyse bütün alanlarda her şeyin otomasyona bağlandığı bir vasatta yaşanan uzun süreli kesinti, halkta ciddi mağduriyetlerin oluşmasına sebebiyet vermiştir. Hastaların eczanelerden ilaçlarını alamaması, binlerce vatandaşın fatura veya kredi kartı borcunu zamanında ödeyemediği için faiz ödemek zorunda kalması, vatandaşta kendilerine yönelik bir toplu cezalandırma algısının oluşmasına sebebiyet vermiştir. 
Hükümet, hayatı durduran ve her alanda ciddi mağduriyet ve hak kayıplarının yaşanmasına sebebiyet veren bu tür uzun süreli uygulamalarda bulunmaktan kaçınmalı ve yaşanan hak kayıplarını telafi etme yoluna gitmelidir. 
SİYASİ KİŞİ VEYA KURUMLARA YÖNELİK SALDIRILAR
CHP Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan'a yönelik silahlı saldırı ile AK Parti Kızıltepe ilçe teşkilatına yönelik bombalı ve silahlı saldırı, siyaset mekanizmasına yönelik şiddetin devam ettiğini göstermektedir. 
Olaylarda can kaybının yaşanmamış olması ve CHP'li Tezcan'a yönelik saldırının failinin yakalanmış olması sevindirici bir durumdur. 
Siyaset mekanizmasının işlevselliğini hedef alan bu tür saldırıları kınıyor, yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 
HÜDA PAR olarak şiddeti bir hak arama yöntemi olarak görmüyor ve siyaset kurumunu hedef alan bu tür saldırıları kabul edilemez buluyoruz.
HÜDA PAR GENEL MERKEZİ

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=