Lütfen bekleyin..



“Bize emanet edilen nesli en iyi şekilde yetiştirmeliyiz”

14 Kasım 2016, 18:56 - Okunma: 2972

Batman’da aile eğitimi değerlendirme toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, çocukları en iyi şekilde yetiştirmek gerektiğini belirtti.

Batman’da Rehberlik Araştırma Merkezi ve Halk Eğitim Merkezinin birlikte yürüttüğü “0-18 Yaş Aile Eğitimi Değerlendirme Toplantısı” İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleştirildi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezinde yapılan toplantıya Kurtaran’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Naci Şemdinoğlu, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi idarecileri ile rehber öğretmenler katıldı.

Toplantıda konuşan Kurtaran, aile eğitiminin önemine değindi. Kurtaran, “Çocuğun eğitimini anne babadan, anne babanın eğitimini de çocuktan bağımsız düşünemeyiz. İkisi de birbirini tamamlayan unsurlardır. Okulda alınan eğitimin amacına ulaşabilmesi için evde takibinin yapılması lazım. Bu açıdan bakınca aile eğitimi bizim için çok önemlidir. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için öğretimin içine eğitimi de katmamız gerekiyor. Bunu da velilerle birlikte sağlayacağız. Eğitimciler olarak aile eğitimini çok iyi vermeliyiz. Bu eğitime kendimizi çok özenli ve samimi bir şekilde dâhil etmeliyiz ki, hedeflerimize en kısa sürede ulaşabilelim.” dedi.

Batman’da okullaşma oranı yüzde 96

Batman’da okullaşma oranının yüzde 96 ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyen Kurtaran, bunun sevindirici bir durum olmaması gerektiğini belirtti.

“Bize emanet edilen nesli en iyi şekilde yetiştirmeliyiz”

“Okula gitmeyen her çocuğu kendi çocuğumuz olarak görüp, ‘Bu yüzde 4’lük kısımda benim de çocuğum var’ bilinciyle hareket etmeliyiz.” diyen Kurtoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu bilinçle hareket edersek yüzde 99’u bile kabul etmeyiz. Bizler insan yetiştiriyoruz. Bu sebeple istatistikten çok birey bizim için önemli olmalıdır. Okul çağındaki her çocuğu eğitime kazandırmak için azami gayret sarf etmeliyiz. Kat ettiğimiz mesafeden ziyade kat edemediğimiz mesafeyi göz önünde bulundurarak eğitim ve öğretimi daha ileriye nasıl taşırız diye meseleye bakmalıyız. Aile eğitimi özveri isteyen bir çalışma ve inşallah yapacağınız çalışmalarla gelecekte daha güzel, müreffeh ve mutlu günler yaşayacağız. Unutmayalım, bizler aslında çocuklardan çok kendimize gelecek hazırlıyoruz. Bunun için bize emanet edilen nesli en iyi şekilde yetiştirmeliyiz.”

Toplantı, konuşmanın ardından sunumlarla devam etti. (İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=