Lütfen bekleyin..



“İlim şuuruyla yetişmiş kişinin Allah’a sevgisi artar”

15 Kasım 2016, 22:45 - Okunma: 1981

Batman’da düzenlenen birey, aile ve toplum konulu konferansta ilim şuuruyla yetişmiş kişilerin Allah’a karşı sevgilerinin artacağı belirtildi.

Batman İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, bayanlara yönelik “oku emri bağlamında birey, aile ve toplum” temalı konferans düzenledi.

İl Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftülüğü Vaizi Rukiye Şahin, İslam’da okumanın ve varlıkları anlamaya çalışmanın önemine değindi.

Şahin, “Allah’ın kullarına ilk emri ‘oku’ olmuştur. İnananlar kendileri, yerin ve göğün yaratılışı, tabiat olayları hakkında, kısaca varlığın her boyutu üzerinde düşünmeye davet edilmiştir. Zira kişinin kendisi, içinde yaşadığı toplumu, hatta insanlık için yararlı olacak bütün ilimlerin okunup öğrenilmesi bu emrin kapsamındadır. Çünkü Peygamberimiz, ‘İlim kadın ve erkek bütün Müslümanlara farzdır.’ buyurarak kişiyi ilme teşvik edip, zorunlu kılmıştır.” dedi.

İnsanlara bahşedilen ilmin büyük bir nimet olduğunu sözlerine ekleyen Şahin, “İnsanı diğer varlıklardan ayıran ve sorumlu kılan yönü bilme yetisidir. Allah, insanı fıtratında var olan bilme ve bilgi üretme kabiliyetiyle diğer varlıklara karşı üstün kılmıştır. Kişi öncelikle kendisini tanıyarak, içinde yaşadığı aileyi ve toplumu idrak ederek gerçek manada Rabbini tanımış olur. Zira ilim ve irfan şuuruyla yetişmiş kişinin Allah’a karşı saygı ve sevgisi de artar. Çünkü Kur’an bizden Rabbani olmamızı yani ilim ve hikmet sahibi olmamızı ister.” ifadelerini kullandı.

Konferans, konuşmaların ardından sona erdi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=