Lütfen bekleyin..



DİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Mardin’de yapıldı

17 Kasım 2016, 23:23 - Okunma: 2955

DİKA 2016 Yılı Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında Mardin’de yapıldı.

Dicle Kalkınma Ajansı  (DİKA) 2016 Yılı Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında Mardin’de yapıldı.


Toplantıya Batman Valisi Ahmet Deniz'in yanı sıra Mardin Valisi Mustafa Yaman, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir ile Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı katıldı.
 
Dicle Kalkınma Ajansı Bölgenin kalkınmasına önemli katlılar sağladığını, DİKA yönetimi olarak bölgenin ekonomik yönden geliştirilmesi ve güçlenmesi için çalışmaların yapıldığını, ancak yatırımların yapılabilmesi için öncelikle huzur ve güven ortamının sağlanması gerektiğini belirten Vali Deniz, son dönemlerde vatandaşlarımızın olaylara karşı dik duruşları anlamlı ve çok önemlidir. Vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmaya çalışan hain tüm terör örgütlerini tamamen temizlemek için elbirliği içerisinde mücadele etmenin önemini vurguladı.   
 
Daha sonra ajansın gündemi ile ilgili olarak, Ajans tarafından geliştirilen ve TRC3 Bölgesi illerinde sınırları belirli coğrafi alanlarda üretimi yapılan özgün tarım ve gıda ürünlerinin coğrafi işaret tescili ile değer ederinin yükseltilmesi, yerel üretici gelirlerinin arttırılması bu yolla yerel kalkınmanın sağlanmasını amaçlayan TRC3 Bölgesi Coğrafi İşaretler Projesi hakkında Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verildi.
 
Ajans’ın 2017 yılı Çalışma Programı ile tahmini olarak hazırlanan 2017 yılı Bütçesi Kurul üyelerine sunulmasının ardında toplantı sona erdi.
 
dika-yonetim-kurulu-toplantisi.jpg

dika-yonetim-kurulu-toplantisi-001.jpg

dika-yonetim-kurulu-toplantisi-002.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Düğün sezonu olmasına rağmen mobilya satışlarında bekledikleri hareketliliğ..
Batman genelinde arsa, ev ve gayrimenkul fiyatlarında şu an durgunluk yaşan..
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=