Lütfen bekleyin..



Şirvan'da göçük! 13 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor

18 Kasım 2016, 14:54 - Okunma: 1849

Siirt Valiliği, Şirvan ilçesindeki bakır işletmesinde çalışma yapıldığı sırada meydana gelen heyelana ilişkin açıklama yaptı.

Siirt Valiliği, Şirvan ilçesindeki bakır işletmesinde çalışma yapıldığı sırada meydana gelen heyelan sonucu 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, göçük altında kalan 13 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Açıklamada, heyelan sonrası ivedilikle Valilik bünyesinde Kriz Merkezi oluşturulduğu arama kurtarma çalışmalarına hemen başlandığı ifade edildi.

Çalışmaları sonucunda 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığının ifade edildiği açıklamada, “ Bir işçinin cenazesi çıkarılmış olup, iki işçinin cesedi tespit edilmiştir. Diğer 13 işçinin kurtarılması için arama-kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.” denildi.

 Heyelan aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelmiş olabilir

Açıklamanın devamında , “Bölge illerden takviye arama-kurtarma ekipleri de olay yerine intikal etmektedir. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle AFAD, Kızılay, Sağlık Bakanlığı, şirket yetkilileri ve Jandarma desteği ile kontrollü bir şekilde yürütülmektedir. Heyelanın aşırı yağışlar nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmekle birlikte, sebepleri hususunda araştırma ve inceleme devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

 Açıklamada, arama-kurtarma çalışmalarının Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, AFAD Erzurum arama-kurtarma ekibi, Van AFAD kurtarma ekipleri, Sağlık Bakanlığı Umke ekibi, Kızılay, maden şirketine ait arama-kurtarma ekibi ve jandarma arama-kurtarma ekibinin katılımı ile sürdürüldüğü kaydedildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=