Lütfen bekleyin..



“Hepimiz birer engelli adayıyız’’

02 Aralık 2016, 12:09 - Okunma: 1924

AK Parti Batman Merkez İlçe Başkanı Av. Kenan Özoğul, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti Batman Merkez İlçe Başkanı Av. Kenan Özoğul mesajında,  1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararla, 3 Aralık gününün Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Özoğul, “Bu kararın ardından BM İnsan Hakları Komisyonu yayınladığı bildiri ile üye ülkelere, 3 Aralık gününün;  engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla tanınmasını istemiştir.” dedi.

Türkiye nüfusunun takriben yüzde 12’sinin engelli statüsünde olduğunu bunun da yaklaşık 9 milyon kişiye tekabül etiğini ve engelli istihdamının önemine değinen Özoğul, “Son yıllarda devletin engellilere yönelik iş olanakları konusunda ciddi çalışmaları bulunmaktadır. Belirli bir sayıda işçi çalıştıran özel sektör kuruluşlarının da yasal zorunluluk olarak engelli kadrosunda işçi çalıştırması gerekmektedir. Bu yasal zorunluluklara gerek kalmaksızın engelli vatandaşlarımıza iş olanakları yaratılması, ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Engelli istihdamının artması ile toplumsal refah ve huzurun sağlanmasının daha kolay olacağı unutulmamalıdır. Ayrıca, herkesin bir gün engelli olabileceğini hatırlatırım. Bu duygu ve düşüncelerle, engellilik konusundaki toplumsal duyarlılık ve farkındalığın güçlenmesini temenni ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
"Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Peygamber Sev..
Batman'da düğünlerini yapan, Oslun ve İrtem aileleri, Gazze'de yaşa..
Yeşilay Batman Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşama ve ..
HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudü..
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=