Lütfen bekleyin..



“Tarih önünde hesap veremeyecekler!”

11 Aralık 2016, 16:58 - Okunma: 2120

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Mavi Marmara Davası'nın düşürülmesine ve terör rejimi İsrail askerleri hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına sebep olanların tarih önünde hesap veremeyeceklerini söyledi.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, İstanbul Çağlayan Adliyesi 7.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Mavi Marmara Davası'nın düşürülmesine ve terör rejimi İsrail askerleri hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Mavi Marmara davasının düşürülmesiyle ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yönelik 31 Mayıs 2010 yılında İsrail askerlerince düzenlenen haince saldırıya ilişkin dava maalesef İsrail ile yapılan talihsiz bir antlaşma gerekçe gösterilerek düşürüldüğünü kaydetti.

 

Dünyanın en büyük terörist devleti olan İsrail ile yapılan bu çirkin antlaşmanın tüm İslam alemine yapılmış büyük bir hakaret olduğuna değinen Fırat, “Bu antlaşma İsrail askerlerince uluslararası sularda şehid edilen Mavi Marmara gemisi şehidlerine büyük bir saygısızlık olarak tarihe geçecektir.” dedi.

 

Mavi Marmara şehidlerinin hatırası ve ailelerinin acısının İsrail’in gönderdiği 20 Milyon dolara feda edildiğini belirten Fırat şöyle devam etti: “Bu şehidlerimizin hatırası ve ailelerinin acısı, İsrail’in hibe olarak gönderdiği 20 milyon dolara feda edilmiştir. Mavi Marmara’nın katilleri bugün bu antlaşmanın maddeleri gereği aklanmış, yaptıkları zülüm, ihanet ve alçakça saldırı meşrulaştırılmış yaptıkları yanlarına kâr kalmıştır.”

 

Mavi Marmara davasının düşürülmesine sebep olanların tarih önünde hesap veremeyeceklerini dile getiren Fırat, “Buna sebep olanlar hiç şüphesiz gelecekte tarih önünde hesap veremeyeceklerdir. Ne acıdır ki bugün yapılan antlaşma gereği artık Türkiye’de İsrail aleyhine hiç bir yürüyüş ya da protesto eylemi yapılamaz hale gelinmiştir.  Artık hiç kimse terörist İsrail’in Gazze’deki haince saldırılarına karşı sesini çıkaramaz konuma getirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

Fırat açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Mavi Marmara davasının düşürülmesi ve İsrail askerlerinin suçsuz sayılmasını kabul etmemiz asla mümkün değildir. Bu sebeple bu davada sonuna kadar mağdur ailelerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Kaynak: Hür24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Havalimanı’nda düzenlenen törenle 190 kişilik ilk hacı kafilesi, yak..
İlahiyatçı Muhsine İpek, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada anneli..
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kayapınar Belde Belediye Başkan..
Cuma Hutbelerinde “Vakıf: Yaratan'a Hürmet, Yaratılana Merhamet” konusu..
Batman Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan 100’üncü Yıl TPAO İlkokulu öğrencile..
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Sami..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=