Lütfen bekleyin..



Suriyeli öğrencilere Kur'an'ı Kerim hediye edildi

16 Aralık 2016, 02:19 - Okunma: 2243

“KARANLIĞA BİR IŞIK TA SEN YAK” projesi kapsamında GATOB ve Türk Kızılayı Batman Şubesi, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen 420 öğrenciye Kur'an'ı Kerim hediye etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) tarafından hayata geçirilen “KARANLIĞA BİR IŞIK TA SEN YAK” projesi kapsamında Türk Kızılayı Batman Şubesi ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen öğrencilere Kuran-ı Kerim hediye edildi.

GATOB Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ “KARANLIĞA BİR IŞIK TA SEN YAK” projesi kapsamında 420 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü Batman Eğitim Merkezi Suriye Can Okulu'nu ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

Savaştan sadece canlarını kurtararak kente yerleşen Suriyeli öğrenciler Kur’an’ı Kerime kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Öğrencilerle sohbet eden Aslan ve Tezdiğ, daha sonra öğrencilere birer Kur’an’ı Kerim hediye etti.

Öğrenciler, Suriye ve özellikle de Halep kentinde son günlerde yaşanan çatışmalardan dolayı Halep’te kalan vatandaşlar için manevi destekte bulundu.

suriyeli-ogrencilere-kurani-kerim-hediye.jpg

Suriye'de ateşkese rağmen zaman zaman tahliye konvoylarına ateş açıldığını dile getiren Tezdiğ, "Şuanda Suriye’nin tamamında ve özellikle Halep’te bir savaş var. Halep’teki kardeşlerimizin sağ salim tahliye edilmeleri için hep birlikte dua edeceğiz. Kızılay Batman Şubesi olarak ilimizde ikamet eden yaklaşık 25 bin Suriyeli vatandaşa şimdiye kadar yardımlarımız ulaştı, bugün de bağışçımız Hüseyin Aslan beyin getirmiş olduğu Kuran’ı Kerimler öğrencilere dağıtıldı." şeklinde konuştu.

suriyeli-ogrencilere-kurani-kerim-hediye-001.jpgSavaşta özellikle çocuk ve yaşlıların öldüğünü vurgulayan Aslan, ""Bugün iç savaşın sürdüğü Suriye'de özellikle de kanlı saldırıların yoğunlaştığı Halep’te insanların, çocukların öldürüldüğü bir ortam yaşanıyor. Bugün Halep yanıyor, küçük çocuklar, insanlar ölüyor, onun için elimizden ne geliyorsa onu yapmamız gerekiyor. Bugün özellikle Suriye’deki iç savaştan kaçan kardeşlerimize Kur’an’ı Kerim hediye etmek istedik. Bu şekilde bu insanlara sahip çıktığımız için hem mutluyuz hem de içimiz yanıyor, biz sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz. Türkiye sahip çıkmazsa hiç kimse sahip çıkmayacak." ifadelerini kullandı.

Suriyeli öğrenciler adına konuşan Muhammed Seyyid Ali, “Bugün bize Kur’an’ı Kerimler hediye edildi. Onlara Allah razı olsun diyoruz. Çok teşekkür ederiz. Halep’teki kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Allah onların yardımcısı olsun, artık bu zulüm biran önce bitmesini istiyoruz.” dedi.

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=