Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR’dan Kayseri’deki bombalı saldırıya sert tepki!

18 Aralık 2016, 02:06 - Okunma: 1913

HÜDA PAR Kayseri’de yaşanan bombalı terör saldırısına sert tepki göstererek, "Bu tür terör eylemleriyle ülkeyi bir çatışma ortamına çekmeye çalışmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz." denildi.

HÜDA PAR Kayseri’de yaşana bombalı saldırı ile ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı.

Yapılan açıklamada, “Bugün sabah saatlerinde Kayseri Erciyes Üniversitesi Kampüs girişinde halk otobüsü içerisinde bulunan ve çarşı iznine çıkmak için hazırlanan askerlere yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırıda 13 kişi hayatını kaybetmiş onlarca kişi de yaralanmıştır.” denildi.

 

Üniversite gibi sivil yerleşim alanı olan bir yerde yapılan bombalı saldırıya şiddetle lanetledikleri belirtilen açıklamada, “Bomba yüklü bir araç ile üniversite gibi çocuklarımızın eğitimlerinin de yapıldığı ve sivil yaşam alanı olan bir yerde düzenlenen bu menfur saldırıyı düzenleyen zihniyeti, tetikçileri, arkasındaki yerel veya küresel karanlık güçleri ve bundan medet uman çevreleri şiddetle lanetliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Bu tür saldırılar ile kaos, çatışma ve kamplaşmanın hedeflendiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle devam edildi: “İnsanlarımızın hayatına kasteden ve ülkede iç savaş çıkarmaya yönelik bu tür saldırılarla halkımızı kamplaştırmaya, ülkeyi çatışma ve kaos ortamına çekmeye çalışanlara karşı halkımızı soğukkanlı davranmaya davet ediyoruz.”

 

Şiddet ve terörün hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağı belirtilen açıklamada, “Şiddeti bir yol ve yöntem olarak kullanmanın ve sivil yaşam alanlarında düzenlenen bu tür terör eylemleriyle ülkeyi bir çatışma ortamına çekmeye çalışmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Daha önce sivil yaşam alanlarında yaşanan bombalı saldırılarda olduğu gibi bu saldırıda da asıl amaç,  emperyalist güçlerin siyasi, askeri, psikolojik veya stratejik emellerine ulaşmasını sağlamak olduğu aşikârdır.” ifadelerine yer verildi.

Halkımızın emperyalistlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin ülkemizde ortaya koyduğu kirli oyununu bozacak feraset ve basirete sahip olduğuna vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi: “Halkımız, Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyalarında yaşanan provokasyon ve sonu gelmez iç savaşlar üzerinden Müslümanları bir birine düşürmeye çalışan emperyalistlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin ülkemizde ortaya koyduğu kirli oyununu bozacak feraset ve basirete sahiptir.”

Açıklamanın sonunda daha fazla can kaybının olmaması temenni edilerek, “İnsanlarımızın hayatına kasteden bu menfur saldırıyı, arkasındaki şer güçleri ve maşalarını tel’in ediyor, can kaybının daha fazla artmamasını temenni ediyoruz. Saldırı sonucu katledilen kardeşlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da âcil şifalar diliyoruz.” denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=