Lütfen bekleyin..



Beşir Derneği ve TÜMSİAD’tan Halep’e Yardım Eli

28 Aralık 2016, 18:05 - Okunma: 1883

Beşir Derneği Batman Temsilciliği 1 Tır dolusu ekmeklik un Suriye’ye gönderilmek üzere yola çıktı.

Beşir Derneği Batman Temsilciliği tarafından toplanan 1 tır dolusu ekmeklik un Suriye’den gelen mültecilere dağıtılmak üzere Reyhanlı’da bulunan ve Beşir Derneği tarafından kurulan fırında ekmek yapılmak üzere yola çıktı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Beşir Derneği Batman Temsilcisi Dr. Tarık Değer; “Semerkand Vakfı, TÜMSİAD, Genç-Kon, UKBA gibi ulusal ve yerel kurumlar ile etkin bir yardım kampanyası yürüttürmekteyiz. Türkiye’nin öncülüğünde varılan anlaşma sonrası 100 binden fazla Halep halkının sınırlarımıza gelmesi bekleniyor. Kilis’te bulunan aşevi ve fırınımızın üretim kapasitesini arttırabilmemiz ve gelen muhacir kardeşlerimize Reyhanlı ve diğer noktalarda da etkin ve yaygın hizmet verebilmemiz için acil desteğe ihtiyacımız vardır. Var olan 100 bin kapasiteli fırına ilave olarak, sahada daha yaygın ve etkin yardım için 2 tane mobil fırın temin edilerek çalışmalara dâhil edilecektir. Yine mevcut 10 bin kişilik aşevimize ek olarak 2 tane mobil aşevi temin edilerek kardeşlerimize günlük sıcak yemek ikram etmenin gayretinde olacağız. Azez kırsalında kurduğumuz çadır kentler gibi yeni kamp alanları oluşturularak Halep halkının konaklaması sağlanacaktır. Tüm bu çalışmaları 5 yıldır bağışçılarımızın desteği ile yürütmekteyiz. Bundan sonrada aziz milletimizin başlattığı bu yardım seferberliği ile tüm bu yardım faaliyetlerimizi sürdürmeyi planlamaktayız.” dedi.

Beşir Derneği olarak dünya mazlumlarının yanında olduklarını belirten Değer, “Düzenlediğimiz kampanyayla toplanan bu yardım malzemelerinin dağıtımı bizzat bizim ekiplerimiz tarafımızdan kontrollü olarak yapılmakta ve nihai kullanıcı Suriyeli mazlum sivil halk ve diğer ihtiyaç sahipleri olduğunu ifade etti. Yardımları ile bize güç veren vatandaşlarımıza ve bu yardıma aracılık eden herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Ailemiz: Huzur Ve Güven Kaynağımız” konusu işlendi...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=