Lütfen bekleyin..



Okul-Sanayi İşbirliği Güçlendirme toplantısı yapıldı

06 Ocak 2017, 20:34 - Okunma: 1850

Batman’da yatırımcılara yönelik “Okul-Sanayi İşbirliğinin Güçlendirmesi” konulu bir toplantı yapıldı.

Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet yürüten Bilim Teknik Koleji tarafından yatırımcılara yönelik “Okul-Sanayi İşbirliğinin Güçlendirmesi” konulu bir toplantı yapıldı.

Toplantı, okulun Elektrik Öğretmeni Mehmet Yılmaz’ın Batman Bilim Teknik Koleji tanıtım sunumu ile başladı. Daha sonra okulun Gıda Öğretmeni Çağla Koyuncu, Mert Kaptan ve Furkan Azboy isimli öğrencilerine danışmanlık yaptığı Okul-Sanayi İşbirliğinin Güçlendirilmesi’ne yönelik proje çalışmalarını aktardı.

Projenin amacı hakkında bilgilendirmelerde bulunan okul müdürü M. Şirin Ashi, “Bu çalışmanın amacı, OSB’de bulunan işletmelerin okulun faaliyetleri ile ilgili farkındalığını artırmak, işletmeler hakkında genel bilgi toplamak, ağırlıklı sektör gruplarını belirlemek,  İşletmelerin okula sunacağı imkanları ve okuldan beklentilerini belirlemektir. Ayrıca stajyer öğrencilerin işletmelerde istihdamını artırmak ve şartlarının iyileştirilmesini sağlamak, OSB’de bulunan işletmelerin yenilikçilik faaliyetlerini incelemek, firmaların okulun faaliyetleri ile ilgili farkındalığını artırmak, okulun amacına uygun hizmet etmesini sağlamaktır.” dedi.

Uygun ortamlarda öğrencilerini istihdam etme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Ashi, “Temel amaç, Organize Sanayi Bölgesinde mesleki ve teknik eğitim veren okulların gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi ve sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün güçlü işbirlikleri ile en üst düzeyde sağlanmasıdır. Proje kapsamında OSB’de bulunan 37 işletmeyi ziyaret ettiklerini okulun faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. İşletmelerden veri toplamak amacıyla işletmelere anket uygulandı.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da uyuşturucu satıcılığı yapanlara yönelik düzenlenen operasyond..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, özel bakıma muhtaç hastaların genel a..
Batman'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil bir evin bahçe duvarı..
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da yasa dışı silah ticareti yapan..
akademisyen Sibğatullah Baran, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığ..
Batman Havalimanında nisan ayında iç hat yolcu trafiğinde 57 bin 240 kişini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=