Lütfen bekleyin..



İTTİHADUL ULEMA'dan İtikaf çağrısı

08 Temmuz 2015, 12:10 - Okunma: 1977

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL-ULEMA), halkı, Ramazan ayının son on gününde yapılan ve Hz Muhammed (sav)'in hiç terk etmediği sünnetlerden olan İtikaf ibadetini yapmaya davet etti.

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL-ULEMA), İtikafla ilgili yaptığı açıklamada, halka topyekün İtikâf çağrısında bulundu.

“İman edip salih ameller işleyenler, işte öyleleri de cennet ehlidirler ve orada ebedî kalıcıdırlar.” (Bakara 82) ayetiyle başlanan mesajda İtikafla ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Müminlerin annesi Hz Aişe (Allah kendisinden razı olsun) şöyle buyurdu: Resûlullah (sav) vefat edinceye kadar Ramazanın son on gününde itikâfa girer ve derdi ki: "Kadir gecesini Ramazanın son on gününde arayın” (Buhari)

İtikâf, lügatte, bir şeye devam etmek, bir şeyi bekleyip durmak manasına gelir. Istılahtaki manası ise, 5 vakit cemaatle namaz kılınan bir camide, ibadet niyetiyle durmak, ikamet etmek demektir."

İtikaf'ın Hz Muhammed (sav)'in hiç terk etmediği Müekked sünnetlerden olduğu belirtilen mesajda, "İtikâf; özellikle Ramazan ayının son on gününde eda edilen, Ramazanın hayrını tamamlayan ve biz müminler için kaçırılmaması gereken önemli bir fırsattır. İçerisinde bulunduğumuz Ramazanın bu son günlerini ibadetlerimizi ikiye katlayarak geçirmeliyiz. Bunu ise ancak, efendimizin her sene bu günlerde düzenli olarak yaptığı itikâf ibadetiyle gerçekleştirebiliriz.

İman edip salih amel işleyen müminler için Ramazan ayı ve içerisinde ki Kadir gecesi muhakkak itikâfla süslenmelidir. Peygamber (sav) Ramazan ayında farz olan oruç ve fıtır sadakası gibi sünnet olan itikâf ibadetini de asla terk etmezdi. Efendimizin yolundan giden Müminler olarak; ona olan sevgi ve muhabbetimizi ona tamamen uyarak, taklit ederek ispat etmeliyiz." denildi.

Herkesin İtikaf ibadetini yerine getirmeye davet edildiği mesajda şu ifadelere yer verildi: "Bu bakımdan Mümin kardeşlerimize itikâfa girmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Herkes kendi mahallesinde bulunan mescitte niyetini getirerek itikâfa girmelidir. Gündüz herhangi bir meşguliyeti olmayanlar gün boyu, olanlar ise geceleri bu ibadeti muhakkak yerine getirmeli, kadir gecesini bu son on günde aramalıdırlar.

Bu vesileyle kardeşlerimizden, başta İslam ümmetinin mazlumları olmak üzere bütün Müslümanlara dua etmesini bekliyor, Âlimler ve Medreseler Birliği olarak şimdiden kadir gecelerini mübarek ediyoruz."   (İLKHA)

Etiketler : ittihadı ulmea, itikaf
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=