Lütfen bekleyin..



'Kudüs Ümmetin Davasıdır'

09 Temmuz 2015, 16:16 - Okunma: 2091

'Dünya Kudüs Günü' münasebetiyle basın açıklaması yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Kudüs, ümmetin kalbinde ayrı bir yeri olduğu ve bir gün mutlaka özgürleşeceği vurgulandı.

 

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, 1979 yılından beri Ramazan ayının son Cuma'sında tüm dünya Müslümanları tarafından kutlanan 'Dünya Kudüs Günü' münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

İl Başkanı Mehmet Emin Doğru adına yapılan açıklamada, “Ramazan Ayının son Cuma günü olan bugünün Dünya Kudüs Günü olduğu ve Dünya Müslümanları 36 yıldan beri olduğu gibi bugünde, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü sahipleniyorlar. Dünya Müslümanlarının Filistinli kardeşlerine desteklerini tazeleyerek büyük şeytan Amerika ve israil'e düşmanlıklarını yinelediler.” denildi.

Kudüs Ümmetin Kalbindedir
Kudüs'ün Müslümanların kalbinde ayrı bir yeri olduğunu ve Kudüs'ün herkesi yakından ilgilendirdiğini belirten Doğru,"Kudüs, tüm Müslümanların kalbindedir. Kudüs, ümmetin kalbindedir." dedi.

Peygamberimizin İsra ve Mirac mucizelerinin yaşandığı ve Tüm Peygamberlere namaz kıldırdığı Mescid-i Aksa'nın Müslümanların gönüllerinde yüce bir yeri olduğunu dile getiren Doğru, "Her Müslüman, Peygamberimizin İsra ve Mirac mucizelerinin yaşandığı ve Tüm Peygamberlere namaz kıldırdığı Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesini temenni eder. Bu işgal elbette sona erecek ve inşallah Dünya Müslümanları olarak hep birlikte Mescid-i Aksa'da namaz kılacağız. O gün mutlaka gelecek!" ifadelerini kullandı.

Kudüs Davası İslam Ümmetinin Davasıdır
Mescid'i Aksa'nın ve Kudüs davasının İslam ümmetinin davası olduğunu vurgulayan Doğru, "Kudüs sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların sorunudur.Tüm Müslümanlar, Kudüs sorunuyla ilgilenip  Mescid'i Aksa'nın işgalcilerden kurtarılması için işbirliği yapmalıdır. Filistin'in evlatları 100 yıldır direniyorlar ve kurban veriyorlar. Onların mücadelesini ve direnişlerini destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Amerika'nın Müslümanlar arasında çıkarmak istediği tefrika ve fitne girişimlerine karşı vahdet çağrısında bulunan Doğru, "İhtilafları bırakıp, düşmana karşı birleşmeliyiz. Ümmet birleşirse Aksa'yı kurtarırız. Eğer Filistin sorunu çözülürse İslam Ümmetinin pek çok meselesi de hallolur." ifadelerine yer verdi. (batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda ev, ar..
Batman'da çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalanarak cezaevine teslim..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde "Kampüs İntifadası Çadır N..
Batman'da geçtiğimiz hafta bir kişinin öldüğü, biri bebek 3 kişinin de ..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, CHP'nin Grup Başkan Vekili Gökhan G..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=