Lütfen bekleyin..



Üniversite öğrencilerine yönelik umre turları

11 Şubat 2017, 20:38 - Okunma: 1986

2017 yılı umre organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığınca üniversite öğrencilerine yönelik umre tur programları düzenliyor.

Batman İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ‘Haydi Üniversiteli Gençler Umreye’ kampanyası başlatıldığını duyurdu.

Batman İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, 2017 yılı umre organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığınca üniversite öğrencilerine yönelik umre tur programları düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, 25 yaşını doldurmamış üniversite öğrencilerinden dileyenlerin bu turlara kayıt yaptırabilecekleri ve cüzi bir miktara umreye gidilebilineceği bildirildi. 

Müracaat ve kayıt işlemleri ise şöyle sıralandı:

-Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin veya taksitli olarak yatıracaklardır.

-İl/ilçe müftülüğüne müracaat ederek veya elektronik ortamda hac.diyanet.gov.tr. adresinden kayıtlarını yapabileceklerdir.

-2017 yılı umre kayıt form dilekçeyi 2 nüsha halinde doldurarak ilgili müftülüğe teslim edeceklerdir.

Müftülüğe geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport teslim edilecektir.

-Ücret Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası Şubelerinden yatırılabilecektir.

-İsteyenler; Albaraka Türk Katılım Bankası’nın 6, Vakıfbank ve Halkbank’ın sunduğu 4 aya kadar taksit imkânından yararlanabilecektir. Bu işlemden dolayı umre yolcusundan herhangi bir ücret farkı alınmayacaktır.

-Umre yolcusu banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Menenjit ACW135Y aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracaktır. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Gercüş’ün Yayladüzü (Gundik) köyünde geleneksel olarak her yıl bir k..
Gazeteci Veysi Demir, oğlu Eğitimci Hüseyin Demir’i evlendirdi.
Batman'da onlarca yetim ve ihtiyaç sahibi aileye giyim ve ayakkabı yard..
Cuma Hutbelerinde “Ailemiz: Huzur Ve Güven Kaynağımız” konusu işlendi...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=