Lütfen bekleyin..



Valilikten "Hava Kirliliği" açıklaması

17 Şubat 2017, 20:13 - Okunma: 1864

Batman Valiliği, yerel basında çıkan Batman'ın hava kirliliği ile ilgili haberler üzerine açıklama yaptı.

Batman Valiliği, yerel basında çıkan Batman'ın Avrupa’da havası en kirli ikinci şehir olduğu ile ilgili haberler üzerine açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


Medya kuruluşlarınca İlimizin hava kalitesi ile ilgili, Avrupa’da havası en kirli ikinci şehir olarak haberler yapılmıştır.

Konu ile ilgili yapılan incelemede;  Avrupa Çevre Ajansı’na raporlanan en son hava kalitesi verisi 2012 yılına ait olduğu için veri tabanında Türkiye’de yer alan illerin 2012 yılı PM10 yıllık ortalamaları yer almaktadır.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanmış 2013/37 sayılı Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Genelgesi’nde Ülkemiz genelinde kirletici parametrelere ait uyulması gereken sınır değerler 2016 yılı için Kükürtdioksit SO₂ : 200 (µg/m³) ve Partikül Madde (PM10) :80 (µg/m³)’tür
 
İlimizde ölçülen değerler ise 2016 yılı için Kükürtdioksit SO₂ : 4 (µg/m³) ve Partikül Madde (PM10) :68 (µg/m³)’tür. Ortalama değerler Ulusal Sınır Değerlerin altında kalmaktadır.
           
İlimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulu halde 1 adet Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu bulunmakta olup anlık olarak SO₂ (Kükürtdioksit) ve PM10 (Partikül Madde) ölçümleri gerçekleştirilmektedir.
                    
İlimizin hava kalitesi ile ilgili ihtiyaç duyulması halinde www.havaizleme.gov.tr adresinden anlık olarak takip edilebilmektedir.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Yağışların tahminlerin çok üstünde yağması nedeniyle Batman'da bu sene ..
Çiftçilerin üretim yapmakta zorlandığını belirten Ziraat Mühendisleri Odası..
Batman'da evlerinin bir bölümünü ya da belirli bir alanını ipek böcekle..
Geçtiğimiz yıl aşırı sıcaklar ve iklim değişikliğinden dolayı bal veriminde..
Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri pa..
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=